LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

 Dr. Ilkei Csaba Rendhagyó emléksorok barátomról

 

Beck Gyuriról

 

A hír:

Április 8-án , 68 éves korában súlyos betegség után elhunyt Beck György, az "Utólag" nevű internetes portál szerkesztője. Lelki üdvéért május 3-án tartottak gyászmisét Budapesten a Villányi úti római katolikus templomban, másnap a badacsonytomaji temetőben helyezték örök nyugalomra.

  beck_gyorgy_2006_marcius_28_014.jpg

A "Leleplező" szerkesztősége nekrológban búcsúzott el munkatársától, méltatva az internetes portál élén végzett tíz éves munkáját.

Elvadult pártküzdelmek idején értjük meg csak igazán, s kezdjük tisztelni azokat a pártonkívülieket, akik megszállott önkéntesként csak a nemzetet, csak az országot szolgálják. Egészségüket nem kímélve, családi életüket is alárendelve az ügynek, az anyagi ellehetetlenüléssel is dacolva. Ezek az önkéntesek a legveszélyesebbek az aktuális hatalom számára, mert megvesztegethetetlenek, befolyásolhatatlanok, hitük megóvja őket a pártok csábításától, hiába próbálkoznak pénzzel, pozícióval, megfélemlítéssel.

Sok barátja, tisztelője volt Gyurinak, de mindenkiétől eltérő volt kettőnk kapcsolata. Nem tudok szabványos mondatokat írni róla. Mindenki Teddynek szólította, én Gyurinak. Mindenki nyilvánosan levelezett vele, én soha. Csak tanulmányokat írtam a "Cikkek, írások" rovatba, szerkesztettem az „Ügynöklistát", s időnként tanácsot adtam: mit tegyen fel a titkos anyagok közé, melyekhez csak azok fértek hozzá, akik ismerték a bejárat technikai kulcsát. Mindenki békésen fejtette ki neki véleményét, én nem mindig. De vitáinkat mindenkor baráti alapon bonyolítottuk le, szóban, négy szem közt. Nem akartuk a nyilvánosság elé vinni őket, annál jobban tiszteltük egymást és azt az ügyet, amit mindketten együtt szolgáltunk.

Néha korholt hiányos számítástechnikai ismereteim miatt, azért, hogy már megint nem úgy küldöm a képaláírásokat, ahogy elvárta volna. Én pedig azt róttam fel neki, hogy időnként merev, konok, türelmetlen szerkesztő, elfogult egy párt és egy vezér mentén, ezért ellentmondást nem tűrő osztályfőnökként eltanácsol néhány szabadlelkű diákot, akit méltatlanul vesztünk el. (Pedig nem voltak ráérő, irogató nyugdíjasok, szabadidősen fecsegő-locsogó háziasszonyok, mindenhez hozzászóló csalhatatlanok, jól értesülten perlekedők.)

 

Fáradhatatlan napi robotos volt a haza oltárán, egy személyes stábként cipelte a felvevő berendezést, jegyzetelt, szerkesztett, technikát működtetett, szerény nyugdíjából mások anyagait röpítette fel a világhálóra, bevásárolt, orvosért szaladt, ellátta Olga Mamát 103 éves koráig. Néha tájékozatlan volt, mert a napi robot mellett nem volt ideje olvasni, utol érni a legfrissebb híreket. Ilyenkor megköszönte, ha megóvtam attól, hogy örömet szerezzen ellenségeinknek. Én pedig megköszöntem, hogy soron kívül feltette írásaimat honlapjára, ha este küldtem, biztos lehettem benne, reggel már ott olvashatom a rovatban.

Fontosnak tartotta tudományos kutató munkámat, én becsültem áldozatos és értékes tevékenységét, s igyekeztem népszerűsíteni. Ám ez utóbbit nem volt könnyű. Mert önzetlen és végtelenül szerény robotos volt, mindenféle hívság nélkül. Televíziós műsoraim végén elmondtam nézőimnek, hogy újból megnézhetik az adást az utolag.com (korábban: utolag.tk) oldalán, meg is mutattam azt, ám Gyurit csak két évi győzködés után tudtam rávenni 2006-ban, hogy április 12-én este eljöjjön a stúdióba egy órás élő adásba és beszéljünk életéről, munkájáról.

Drábik János révén ismertem meg, Ő hívta fel figyelmemet Gyurira.

2006 március 28-án, egy szép tavaszi nap koradélutánján jártam nála először, a XI. kerületben, egy Vak Bottyán utcai többemeletes bérház ötödik emeleti lakásában.

Akkor csak annyit tudtam róla: 62 éves, nyugdíjas, s immáron negyedik esztendeje saját elhatározásából és saját nyugdíjából egy nemzeti internetes portál szerkesztője nemcsak a hazai érdeklődők, hanem a világ magyarsága számára is. Példátlan sikerrel. Néha napi húsz ezer látogatója volt, s állandóan bővülő levelező tábora. És noha nyugdíjából a lakás rezsijét, a villanyszámlát is nehezen fizette ki, sőt, eltartotta és ellátta ágyhoz kötött 98 éves nevelőanyját is, vett egy videokamerát a legszükségesebb felszereléssel, hogy járhassa az országot, ott legyen a nemzeti oldal minden általa fontosnak tartott eseményén, s arról a legrövidebb időn belül tudósítson.

Időnként igazoltatták, bekísérték a rendőrségre, elkobozták a szerverét. De folytatta. Úgy, ahogy csak azok tudják, akiknek hittel vállalt küldetésük van.

Elismerést, pénzt, állást, kitüntetést nem várt senkitől. Nem azért csinálta. Akkor hát miért? Szabó Lőrinccel válaszolt: A semmiért az egészet kapom. Igen, ez a meggyőződésükért szépet álmodók jutalma. Egyszer majd - talán - a nemzet megköszöni neki.

 

Balatonalmádiban született egy nappal karácsony előtt, 1944. december 23-án. Apja sváb származású volt, géplakatos, malomipari szerelő, aki átvette a nagyapa vegyeskereskedését. Édesanyja szüleinek Kiskunfélegyházán volt vendéglője, ott ismerkedett meg édesapjával, aki útközben véletlenül tért be ebédelni. Malomépítő apja 1926-ban Törökországban próbált szerencsét , de egy év múltán malária miatt haza kellett térnie. Tejbegyűjtő és feldolgozó lett. 1946-ban feljelentették, mondván: a németeknek kémkedett. Hat hónapra internálták.

 

Gyuri hat éves volt, amikor szülei elváltak. Anyja elvitte az öccsét, apja segédmunkásként dolgozott hol itt, hol ott Veszprém megyében, egész héten távol volt, Gyuri egyedül maradt otthon egy Csibész nevű kuvasszal az 1945 februárjában majdnem teljesen szétbombázott házban. Az általános iskolát is sokfelé végezte 1951 és 1959 között: Csopak, Zánka, Révfülöp, Badacsonytomaj. (1956-tól édesapja Badacsonytomajban a KSH üdülő gondnoka volt.) Gimnáziumba is két helyen járt 1959-63 között: Tapolcán és Balatonfüreden.

 

Közben voltam „hazaáruló" is! - mesélte egyszer. -1956 novemberében Badacsonytomaj határában álltam Csiri és Fickó nevű kutyáimmal, nézegettem, hogy jön három szovjet páncélos. Fáradtan megálltak, felültettek valamelyikre a kutyákkal együtt, így gördültek be velem a faluba. Másnap az iskolában azt mondták „hazaáruló" vagyok. Egyik tanárom majdnem megbuktatott érte.

A zánkai általános iskolai éveket tartotta a legszebbeknek, egy kedves tanítónő verseket dramatizált, rá osztotta a főszerepeket, sok tapsot kapott a helyi színpadon.

 

Az érettségi után elragadta a számítástechnika, amit vállalati gyakorlat követett: elektroműszerész és számítógép műszerész a KSH-nál, a 43-as Állami Építőipari Vállalatnál és a SZÜV-nél Pécsett1969-ig. Közben két évig katona. 1969-ben jelentkezett a Műszaki Egyetemre. 1975-ben végezte el esti tagozaton, gyengeáramú műszerirányítás-technika és automatika szakon.

Nappal dolgozott, előbb 1971-ig a Vegyipari Termelőeszköz Kereskedelmi Vállalat számítógépközpontjában, majd a MALÉV-nél. Az utóbbinál töltötte fél életét: 30 évet. Programozó, project manager, pénzügyes.

„Kiszolgáltam 17 vezérigazgatót, 13 informatikai igazgatót. Ha valami nem ment, akkor automatikusan lecserélték a vezért. 2000 decemberében írtam a vállalati újságba egy cikket: 'Ha én vezérigazgató lennék...' Nagy sikerem volt. Figyelembe akartak venni a káderfejlesztési tervben is. De én inkább nyugdíjba vonultam 2001-ben."

2002 májusában nyitotta internetes portálját ezzel a mottóval: ha valamit kihagytunk elfoglaltság miatt, avagy: ami a tv-műsorokból kimaradt. Nyugdíja akkor 105 ezer forint volt, ha kifizette a 79 ezer forintnyi lakás rezsit, alig maradt valami. Pedig el kellett tartania imádott nevelőanyját, Olga Mamát, gondozásához hozzátartoztak a gyógyszerek is. Nagy szeretetben, békességben, harmóniában laktak együtt. Gyuri hatéves volt, amikor édesapja újra nősült és elvette diákkori szerelmét: Reichardt Olgát, akinek édesapja a bécsi Schönbrunn főkertésze volt 1910 és 1932 között.

„Drága Csaba, mesélhetek magának gyönyörű, színes virágokról, olyanokról, melyeket sohasem látott életében?" - kérdezte gyakorta, látogatásaimkor, s ifjúságát idézte fel varázslatosan, megszépülve, átszellemülten, amikor a Schönbrunn gyönyörűségeiről mesélt.

Ketten maradtak a lakásban, miután Gyuri 24 évi házasság után 2002-ben elvált orvos (radiológus) feleségétől. Korán kezdődtek egészségének megpróbáltatásai, 2005 novemberében szívinfarktust kapott, cukorbeteg volt, hasfali sérve újra és újra kiújult. A dohányzásról nem tudott leszokni.

Amikor először jártam nála, két gyermeke már kirepült: az 1983-ban született leánya, Szandra („Csumpi") Külkereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolát végzett, 1980-ban született fia, András a Műszaki Egyetemre járt, de nem fejezte be. Szandra tavaly ment férjhez és van egy bájos kislánya: Kyra Laura, aki most júniusban egy éves. András ma Angliában egy multinacionális cég megbecsült munkatársa. 2010 augusztusában nősült Badacsonytomajban, de nemzetközi volt az esküvő, mert felesége, Erika lett születésű, -édesapja szülei még lengyelek voltak, de apja már Lettországban született -, édesanyja viszont kárpátaljai magyar.

Összehoztam Gyurit jeles barátommal: dr. Dávid Tamás rákkutató professzorral, aki vállalta, hogy havonta szponzorálja, kifizeti a rezsi nagyobbik hányadát. Gyuri a megspórolt pénzéből vett egy kamerát (Sony DCR-TRV10E-PAL Digital Handycam), boldogan futkosott vele egyik rendezvényről a másikra, most már nem kellett kölcsön kérnie rozzant szerkentyűket senkitől.

 

2002 április 24-én az elsők között alakított polgári kört „Magyar Polgári Szalon" néven, 150 taggal, ők lettek a levelező lista megnyitói.

 

2003 december elsején 30 társával együtt elvitték a rendőrök a Gesztenyéskertben rendezett tüntetésről. 2005 májusában a rendőrség elkobozta szerverét. Az amerikai magyarok gyűjtéséből pótolta, s lett két szervere, napi 20 ezer látogatója. A nemzeti érzelmű emberek megérezték az őszinte hangot, a belső meggyőződéssel és hittel készített műsorokat. Igaz, éjjelente jöttek a fenyegető levelek, az alpári sms-ek is. De a köldökzsinórt már senki sem tudta elvágni a Vak Bottyán utcai magányos harcos és a nagyvilág magyarsága között.

Soha semmilyen pártnak nem volt tagja. A nemzetért dolgozott, csak a nemzetért. Politikai nézeteit tekintve feltétlen Orbán-hívő volt, Viktor minden tévedését megmagyarázta és megbocsátotta. Nem úgy annak pártjával kapcsolatban. 2009. február 14-én ezt írta a levelező lista tagjainak:

„Nemrég írtam le egy magánlevélben, de megismétlem itt is, hogy ha lenne egy csoda vegyszerem, amivel lefújhatnám a Fideszt úgy am blokk, és szín szerint megmutatná a lelkületet, akkor a Fidesz vörösben és kékben pompázna, alig akadna közöttük narancs színű. A jelenlegi parlamentben összesen 3 emberért merném tűzbe tenni a kezem."

2011. február 22-én pedig mindenki olvashatta Sz. Tibornak írt sorait a pártba befurakodott ügynökökről:

„Ejnye Tibor! Már megint pesszimista vagy. Hogyne furakodna be. Ez a feladata. Ma nem tudsz egy csoportosulást létrehozni anélkül, hogy a hálózat be ne fészkelné magát. El sem hiszed, hogy micsoda erőfeszítésembe kerül, hogy a listánkat takarítsam. Akkor egy olyan nyitott szervezetbe, mint a Fidesz, hogyne lenne mocsok. De azért hidd el nekem, figyelnek. A Szőcsnek is remélem ez volt az utolsó előtti dobása. Ami az EP listát illeti, oda hadd menjenek! Az a szemétkosár. Így került oda a Deutsch Tamás is. Nagyot röhögtem, amikor megtudtam, hogy mekkora húzása volt ez Viktornak. Ennél már csak a Schmitt Palit tette szebben hidegre. Én meg azon néztem egy nagyot, amikor felfedeztem a Qurcsány évértékelőjén a közönség között Jankovich Marcellt. Nyeltem egy jókorát."

 

Múlt feltáró állambiztonsági tanulmányaim állításaiban sohasem kételkedett. Pedig nagy csalódásokat okoztam Neki. Például 2010. májusában, amikor lelepleztem a hazai hungarista, nemzeti szocialista mozgalom meghatározó alakját: Tudós Takács János teológust, filozófust, lapszerkesztőt, aki „Sándor József" fedőnéven 24 éven át (1966-1990) szolgálta a politikai rendőrséget. Gyuri tanítómestereként tisztelte, teljesen megbízott benne, Ő írta a nekrológját. 2010. május 5-i levelében ez olvasható: „Kedves Csaba! Most nagyon megdöbbentettél. Ha nem Te mondod, kiröhögöm az illetőt. Íme a hozzá írt nekrológom, amit már elküldtem, mielőtt kinyitottam volna leveled." 2011 júliusában egyik unokatestvérét dr. H.T.-t fedezte fel egy ügynöklistán, B.F.-el együtt, akiről szép filmet készített barátja, ő pedig a film vágója volt. Nem ennyire, de azért meglepődött Gyuri, amikor szintén tőlem értesült először arról, hogy Kiszely István negyven éven át az egyházi és kulturális elhárítás egyik legsikeresebb és egyik legmegtévesztőbb ügynöke volt, aki még saját családtagjairól is jelentett. Gyuri kendőzetlenül megírta kritikáját a DUNA TV vezérigazgatójának is: az intézmény tele van volt besúgókkal.

 

Amint már említettem , honlapjának levelező listás társaságát szigorú osztályfőnökként terelgette. 2010. március 28-án egy, a barátját tagfelvételre ajánló levelezőnek: T. Sándornak - egyebek között - ezt válaszolta:

„...csak még annyit árulj el neki, hogy a határon kívül rekedt nemzettestvéreinket mi nem nevezzük kisebbségnek, hanem erdélyi-, délvidéki-, felvidéki- és kárpátaljai testvéreinknek. És ha ő úgy látja, hogy nálunk Győzike-Fekete Pákó királyság van, akkor ő sajnos csak a TelAviv3-at nézi. Erről sürgősen szokjon le, mert olyan lesz, mint ez a két díszpinty. Akkor inkább ne nézzen semmit, az is hasznosabb lehet számára."

 

Amikor pedig három harcos hölgy egymást sértegetve, minősítgetve egymásnak esik, s az egyik már „gyertyatartással" is megvádolja a másikat, Gyuri nyomban közbeszól:

„Na gyerekek, itt az ideje abbahagyni ezt a köpködősdit. Lassan átmegy ez a lista a Mónika show-ba. Azt meg nagyon nem szeretném. Hiába, ha három nő van, akkor előbb-utóbb egymásnak esnek. Ha még egy levél jön ebben a témában, valaki kényszerpihenőre megy. Inkább szorítsatok a vasárnapért (a választás napja, - a szerk. megj.). Ez javaslat volt a marakodás helyett! (2010. április 22.)

 

Fiának esküvője (2010. augusztus 28, Badacsonytomaj) előtt eljön hozzám „vidékre", - autója sose volt -, hogy elkérje fényképezőgépemet, mert szerinte az enyém a legjobb a barátaié közül. Szívesen adom Neki, hosszan beszélgetünk otthonomban bizalmasan, de cserében megfogadtatom vele, hogy most már nincs halasztás, szeptemberben bemegy a kórházba és összevarratja a hasfalát, mert iszonyúan kitüremkedett a sérve. Látszólag beleegyezik. Lezajlik az esküvő, visszahozza a gépet, dicséri, öröm volt vele dolgozni, s mutatja, milyen nagyszerű képeket csinált.

Ismét megállapodunk, hogy akkor most a kórház következik. Eltelik egy hónap, s szeptember 29-én a következőket írja e-mailjében:

„Ami a műtétet illeti, nem olyan egyszerű összehozni, mert a sebészek csak akkor vállalnak, ha a diabetológia előtte beállítja a cukromat. Az egy hét. Utána mehetnék a sebészetre, ami 2 naptól egy hétig tart, attól függően, hogy van-e komplikáció. És az mindig van, mert például a múltkori rekonstrukciónál is 2 nap után belázasodtam, lévén az egyik kanül elzáródott és ki kellett fakasztani. A gyerekeim pedig minden második héten Amszterdamban vannak továbbképzésen." Azt válaszoltam Neki: „Húzod-vonod ezt az ügyet, pedig a lányok mennyivel jobban szeretik az izmos, kockázott hasfalat..."

Cserébe - később - küldött egy viccet:

„Öt sebész vitatkozik, kik a legjobb páciensek.

Az első azt mondja: a legjobb betegek a könyvelők, bennük minden meg van számozva.

A második sebész szerint a legjobb betegek a villanyszerelők, bennük minden színkódolt.

A harmadik sebész azt mondja, hogy a legjobbak a könyvtárosok, bennük minden betűrendben van.

A negyedik vitatkozik: a legjobb betegek a szerelők, megértik, ha a végén néhány alkatrész megmarad, vagy ha a munka tovább tart a vártnál.

Az ötödik mindet letorkollja: a legjobb betegek a politikusok, mert zsigertelenek, szívtelenek, töketlenek, gerinctelenek, ezen kívül a fejük és a seggük szabadon felcserélhető."

 

2007. januárjában meglátogat a „vidéki" kórházban. Elrémül a rákműtétem utáni állapottól. Csövek lógnak ki belőlem, az ágy melletti vödrök tele véres folyadékkal."Inkább ne ébredjek fel egyszer reggel, de ettől a betegségtől óvjon meg az én Istenem engem." Mikor megtudja, hogy besugárzást is kapok, felhív telefonon: „Jól meggondoltad ezt? Sikeres sebészi beavatkozás után Te kéred a besugárzást? Öngyilkos akarsz lenni?"

 

2008. november 11-én lelkesen arról számol be, hogy tud már mindent a rákról. Elment Dávid Tamás olasz vendégének: Dr. Tullio Simoncininek az előadására, amit videon is rögzített. „Ő nagyszerű eredményeket ért el egy egyszerű kérdés - nevezetesen, hogy „Mi a rák?" - megválaszolásában. Erre a kérdésre a világon még senki sem adott egyértelmű választ Simoncinin kívül. Ha erre megvan a válasz, akkor abból adódik a terápia is. Milyen színű a rák? Ha azt mondják, hogy fehér, akkor alátámasztják Simoncini elméletét." - írta Gyuri.

 

2010. november 3-án rám mordul: ne szívassam őt hasfali sérvének megoperálásával, inkább küldjem úgy kézirataim képaláírásait, ahogy technikailag már százszor elmagyarázta, mert azt gondolja: most már szándékosan bosszantom. Nincs és nem is lesz ideje a műtétre, mert a süket diabetológusok és a sebészek nem tudnak úgy időpontot egyeztetni, hogy azt szinkronba tudja hozni napi munkájával, ami két dologból áll: utolag + Olga Mama. „...tegnap TF-esték voltak, holnap Drábik előadása, újra kell töltenem az aksikat, be kéne fizetni a csekkeket, megetetni Anyukámat, kiváltani a gyógyszerét..."

2011. január 6. Napok óta nem látható, nem olvasható az utolag.com oldala. Gyuri a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság magyarázatát adja:

 

„Kedves Csaba! Sajnos tehetetlen vagyok, mert a polcbérlő vitatkozik a szolgáltatóval, aki a szerverparkban egy egész polcot bérel. Ezen a polcon van a mi két szerverünk is, amit viszont az ismerősöm bérel ettől a polcbérlőtől. Én csak kullancs vagyok az ismerősöm hátán, és így semmilyen ráhatásom nincs az eseményekre. Ami még tetézi a bajt, hogy az ismerősöm minden telet Thaiföldön tölt, és az időeltolódás miatt nehezen tud beszélni ezzel a polcbérlővel. Sajnos nem tudok egyebet, mint várni és remélni, hogy az események jóra fordulnak. Sajnálom, üdvözöllek, ismételten Boldog Újévet kívánva! Gyuri."

2011. május 20-án telefonon rossz közérzetére panaszkodik, s azt mondja egy percen belül elküldi nekem interneten : miből áll az Élet szimbolikusan? És jön az illusztráció: „Az Élet négy palackból áll! Íme tessék csak nézni.

2011. december 3. „Van egy rossz hírem. Olga Mami tegnap reggel már nem ébredt fel!" Alig tudok lelket verni Belé. Neki a mostohaanyja többet jelentett, mint az édesanyja.

 

2012. február 2. „A szövettani vizsgálat daganatot állapított meg a gyomromban. A CT szerint szóródás látható a környező nyirokcsomókban. Most küldöm a leleteimet Dávid professzornak. Fáradékony vagyok, negyed intenzitással dolgozom, fél-háromnegyed órányi fent lét után le kell feküdnöm." Nyomban riadóztatom Dávid Tamás barátomat.

2012. február 16. András fia értesít. „Ma délelőtt 11 órakor megműtötték a Kútvölgyi úti Kórházban. A daganat sajnos majd három ökölnyi méretű.. Annyira behálózta a gyomor alsó részét, a környező szerveket, sőt még az egyik fő véreret, hogy nem tudják eltávolítani. A sebész professzor szerint ez a daganat már megvan vagy két éve, ráadásul az áttétek száma is jelentős. Nehezen találtunk orvost, aki hajlandó volt megműteni, mert az állapota (cukorbetegség, vérzékenység, sárgaság, prosztata nagyobbodás) miatt több orvos nem volt hajlandó elvégezni a műtétet....Az operáló sebész szerint az előzetes leletek és felvételek alapján úgy gondolták, hogy nem fognak tudni még ennyit sem tenni érte, mint amennyit most tettek, s ott marad a műtőasztalon. A professzor úr szerint a következő 9 napban fog kiderülni, hogy a gyomorhoz varrt vékonybél kitart-e, mert a rákos szövetek nem erősek és félő, hogy elenged a varrás. Ha kitart az áthidalás, akkor hat hónapot adnak neki. Édesapám pedig azt mondja: ez az idő meg pontosan elég a Dávid Professzor kúrájához, a gyógyulásához. Holnap utazom le Lébénybe Dávid professzor úrhoz, hogy megbeszéljük a személyre szabott kezelését."

 

Innentől kezdve tudom az elkerülhetetlent, de nem akarok beletörődni. Javaslom két kollégámnak, hogy az az újságíró szövetség, amelynek tagjai, adjon valamilyen kitüntetést Gyurinak roppant áldozatos és értékes életművéért. Mert Orbánéknak úgysem jut eszükbe. Ők szeretnek használni, aztán elfelejteni és eldobni embereket.

 

Szinte naponta váltok levelet Dávid Tamás professzorral, aki 29 éves rákkutatásának legjobb módszereit alkalmazza Gyuri esetére szabva: „ CoD Tea és CoD Vital Plus, CoD Orthomolekuláris Rák-Terápia rendszer, évezredes tradicionális terápia tudományosan igazolva; méregtelenítés, immunerősítés, gyulladásgátlás, apoptózis indukció, stb." Sűrűn jár hozzá a nővér, a professzor utasításai szerint - egyebek között - napi mega dózisban kapja a „C"-vitamint: 75.000. milligrammot intravénásan egy óra alatt. Megkapom a nővér jelentéseinek másolatát. Aztán Tamás felkiáltójeles üzeneteit: „Csaba! A Gyuri dohányzik! Ez életveszélyes az ő állapotában. Rád hallgat, kérlek, beszélj vele, mert így esélye sincs a felépülésre."

Március 4-én lakásán átadják neki az újságíró elismerés ezüst fokozatát. Szerettem volna ott lenni, fényképezni, de csak aznap értesítenek, s én a világ végén vagyok. Gyuri kiteszi a kitüntetést a honlapjára, s fölé írja: „Dr Ilkei Csaba javaslatára..."

Március 20-án keserű levelet kapok Tőle: „... nekem sáros egy kicsit a dolog. A papíron ezüst szerepel, a dobozban pedig egy bronz medál van, a képen is jól látható. Azon kívül telefonált az elnök asszony, hogy azonnal vegyem le a neved, mert nem vagy és soha nem is voltál a szövetség tagja. Szóval necces a dolog. Szeretettel és barátsággal: Gyuri!" Kortörténeti állapotrajz, külön kórlap kéne hozzá.

 

Március 26-án a levelező kör egyik legaktívabb tagja: J. Z. elküldi a rák ellenszerét Gyurinak.

„Az alábbi szöveg egy braziliai ismerősöm révén került a birtokomba. A Santa Domingóban megjelenő Listin Diario a minap arról számolt be, hogy egy braziliai ferences testvér, bizonyos Fray Romano felfedezte a rák ellenszerét. Egyébként az érdemes férfiú a beléni (Brazilia) szeminárium professzora... A gyógyító szer jótékony hatása már az első héten megmutatkozik, s mivel már eddig is nagyon sok ember egészségét visszaadta, receptjét Romano testvér felrakta a világhálóra.

Íme a recept. Hozzávalók:

- fél vagy egy kilogramm virágméz

- két nagy, vagy három kisebb levél Aloe Vera

- három evőkanál konyak, whisky vagy pálinka.

A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek."

Gyuri kissé ingerült válasza betegágyáról ez volt:

„Zolikám!

Ezt most kapom meg ötödször tőled. Gondolod, ha elégszer elküldöd, akkor meg is tanulom?

Üdv.: Teddy"

 

Március 24. H. Éva nővér jelenti Dávid professzornak:

„Gyenge, erőtlen, rossz kedélyű, keveset beszél. Alsó végtagjain az ödéma rosszabbodott. Infúzió, Konakion, 75.000. mg. C-vit., Panangin. Kardiológus és belgyógyász szakorvossal konzultálva."

A professzor hasi ultrahangot kér és nyomatékosan figyelmeztet a dohányzás következményeire.

Április 6. „Kedves Gyuri! Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok javuló egészségben, töretlen hittel! Barátsággal: Csaba."

„Én is Neked! Gyuri."

Április 8. 10:47

„Teddy az éjjel eltávozott közülünk. András.

Május 3. A Villányi úti római katolikus templomban Gyuri lelki üdvéért tartott gyászmisén meghatódva és némi nyugtalansággal gondolok Rá. Sokat fényképezem, ugyanazzal a géppel, melyet Ő is kedvelt, s elkért fia esküvőjére. Hol van az a nyár, mily messzinek tűnik, pedig csak két éve volt.

A templomban 55 év után összetalálkozom gyerekkori játszótársammal N. Margóval. Kiderült: Gyuri honlapjának állandó látogatója. Nem ismerte személyesen, de meg akarta adni Neki a tiszteletet.

Május 4. Elküldöm Andrásnak és Margónak tegnap készített képriportomat. Még este olvashatom Margó válaszát:

Kedves Csaba!

Köszönöm szépen a küldött fényképeket. Szomorú szívvel jöttem haza a templomból tegnap, mert azt hittem, hogy nagyon sokan leszünk. Hiszen oly sokan látogattuk Teddy oldalát, hogy nem is gondoltam arra, hogy más nem érzi úgy, hogy ide el kell jönnie. Már megint csalódtam.

Szeretettel üdvözöllek: Margó."

Fájdalmas. Utólag. Milyen színű a rák? Dr. Tullio Simoncini tudja: fehér. S akkor tudja a terápiát is. Mint ahogy bizonyos Fray Romano ferences testvér is tudja a biztos receptet odaát Braziliában. Csak Gyurinak mélyfekete színű a föld Badacsony bazaltsziklái alatt. Mi, akik itt maradtunk, még felnézhetünk a kék égre, de tudjuk: a Kék Madár már nem felénk száll.

Az életben a legfájdalmasabb szó az, hogy: késő. Valami visszahozhatatlanul elmúlt, többé már sohasem teheted meg azt, amit valaha megtehettél volna. Bizony, a Kék Madár nem felénk száll, a csodák nem ránk várnak. Mégsem akarunk beletörődni abba, hogy csak ennyi volt és kész a leltár. Még el kéne jutni valahova, még hinni kéne, hogy történik velünk valami, ami különb és felemelőbb, mint annyi más megelőző.

Dr. Ilkei Csaba

   Bővebb, fényképekkel illusztrált cikk itt található: BŐVEBBEN...

sorlila.gif

 

 gazreklam2.jpg sorlila.gif

Tőke Péter: Titkos összefogás Orbán Viktor győzelméért és a sunyi kémkukkolások BŐVEBBEN... 

A CIA-KGB kettős ügynök információi engem igazolnak: ösztöndíjas diák korában megfigyelték Orbán Viktort, Kövér Lászlót, Szájer Józsefet és másokat is... 

 titkos_osszefogas_borito_1.jpeg

Peter Sheldon: Titkos összefogás Orbán Viktor győzelméért BŐVEBBEN...

sorlila.gif

MEGJELENT:

 CSURGAY JUDIT: A FIRST LADY 

- CSAPDÁBA CSALVA-

firstlady.jpg

 Az újrakezdés és a szerelem gyönyörű regénye ez. Egy különleges asszony rendkívüli életútjának hol krimibe illően izgalmas, hol szívszorítóan lágy, líraian romantikus története.

A Párizsban és Budapesten játszódó, filmszerűen pergő szövegvilág hőse egy törékeny, kicsit angol, picit olasz, csöppet magyar, ötvenes éveiben járó, ám mégis kislányosan fiatal, lélegzetelállító nő, a karrierjét a fiáért feladni kényszerült egykor világhírű mezzoszoprán, Juliette.

Szépen ívelő pálya, mindent elsöprő szenvedélyes szerelem, tragikus házasság, kegyetlen válás, sikerek és bukások, születés és halál, a miniszter férj ördögi csapdája, zuhanás a csillogásból, a luxusból a semmibe, Juliette harca az elveszített fiáért, a túlélésért, egy beteg kutyáért, a pénzért s önmagáért, remények, csalódások és pofonok, a lelki-fizikai terror, a kiszolgáltatottság, a létbizony talanság és a megaláztatás gyötrelmei, az állás, majd a társkeresés útvesztői, a talpon maradás kétségbeesett küzdelmei túl az ötödik X-en, araszolás Waterloo árnyékából felfelé a lejtőn egészen az Elysée - palotáig, a first ladységig- erről szól a lélektani rezdüléseket is gazdagon ábrázoló, ízig-vérig mai történet.

Út a nemzetközi énekversenyektől a világot jelentő deszkákig, a milánói La Scalatól a New York-i Metropolitanig, s a londoni Covent Garden színpadáig.

Út a rendszerváltás előtti magyar miniszter kelepcéjéből a francia köztársasági elnök rezidenciájáig. Út a világ élvonalából, a címlapokról, az ünnepelt sztárlétből a váratlan magányba, az arcpirító, bénító szegénységbe. S végül a visszaútonnan, ahová a sors csak elvétve oszt retúrt...

NOVUM PRO KIADÓ, AUSTRIA GERMANY HUNGARY SPAIN SWITZERLAND - www.novumpro.com

sorlila.gif

Politikai fotók: Tőke Péter, dr. Ilkei Csaba, Magyar Hírlap, Magyarok Szövetsége, Nemzeti Hírháló, Kuruc.info, tallózás digitális képernyő-fotózással az MTV, Hír TV, TV2, Echo TV és más kereskedelmi tévék legérdekesebb műsoraiból. Fidesz, orbanviktor.hu és MeH fotók...

Egyéb fotók: Intermix digitális archívum

Ezúton is köszönjük magyar és külföldi barátaink e számunkhoz adott anyagait és segítségét.

 

 ÚJ AKCIÓ! ENERGATIKAI TANUSÍTÁS

BUDAPEST KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN BELÜL CSUPÁN 7.000,-Ft-tól mérettől függően, kiszállási díj nélkül 2012. MÁJUS 31-IG!  BŐVEBBEN... 

energetikai_tanusitas.jpg

sorlila.gif
 
LINKAJÁNLÓ - LINKCSERE:

MAGYAROK SZÖVETSÉGE: 

http://www.magyarokszovetsege.hu/

NEMZETI HÍRHÁLÓ: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php

FÜGGETLEN ÚJSÁGÍRÓK SZÖVETSÉGE: http://fusz.hu/

50%-AL KEVESEBB VÍZSZÁMLA:

http://energiaklub.hupont.hu

E-KÖNYVEK LETÖLTÉSÉHEZ KLIKKELJEN IDE:  PannonPiac 

GÁZMEGTAKARÍTÁS: www.turbobooster.hupont.hu

MUNKALEHETŐSÉG: BŐVEBBEN... 

HASZNOS: www.hasznosoldalak.hu

Weboptim Keresőmarketing

Megalapozott Döntés

Keresned sem kell!   Internet.wyw.hu   Hun-Web Linkek

25%-AL KEVESEBB GÁZSZÁMLA! BŐVEBBEN...

50%-AL KEVESEBB VÍZSZÁMLA! BŐVEBBEN...

      MÉDIAPARTNER: Megalapozott Döntés

  

   Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonok

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 107
Tegnapi: 190
Heti: 1 428
Havi: 3 889
Össz.: 1 667 028

Látogatottság növelés
Oldal: RENDHAGYÓ EMLÉKSOROK BARÁTOMRÓL, BECK GYURIRÓL - Dr. Ilkei Csaba
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »