LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

LELEPLEZŐ ELŐFIZETÉSE HIRDETÉSI TARIFÁK KÖNYVÁRUHÁZ IMPRESSZUM ELÉRHETŐSÉG 
TEL: + 36 70 300 30 54 Email: leleplezo2010@gmail.com

 

Mihálffy Balázs alias Abdul Rahman sejk:

Az al-Kaida és a szélsőséges iszlám szervezetek

szerepe Afrika destabilizálásában

 abdul_rahman_sejk_5_img_0774.jpg

Az al-Kaida afrikai beszűrődése három destabilizációs régiót hozott létre, melyek magukat emírségeknek nevezik, de a külvilág szervezetek neveivel látta el őket. Egyik az AQIM, a Kaida maghrebi szárnya, amely a Szahara déli részét felügyeli, fél éve pedig Észak-Mailt foglalta el, a másik a nigériai Boko Haram és a harmadik a Szomália déli részét uralma alatt tartó Sabab. Ezek a szervezetek, vagy emírségek igen bonyolult képződmények, magukon belül is hatalmas érdekellentéteik vannak, így inkább kisebb militáns alakulatokról beszélhetünk, akik valami hadúr, vagy ideológiai vezető körül jönnek létre. Hadi sikereik, vagy éppen harci veszteségeik tovább növelik belső ellentéteiket, emiatt töredezettek, reguláris alakulataik nincsenek, inkább gerillaharcot folytatnak és alkalomszerűen ezek a gerilla alakulatok szövetségben veszik fel a harcot az ellenük támadó reguláris erőkkel szemben, de ha elcsitulnak a frontesemények, akkor gyakran ugyanezek az alakulatok egymás között folytatják.

 

Természetesen az al-Kaida mindent magára vállal, még azt is, amit nem ő követett el. Egy a lényeg, hogy tömegesen tudjon felmutatni középkori jelmezekbe öltöztetett barbár őrülteket, akiknek semmi közük nincs az iszlámhoz, de annak nevében fertelmes akciókat hajtanak végre. Nekik ahhoz az egy évszázados valláshoz van közük, melyet Mohammed Abdel Wahab teremtett meg Ibn Taymiyah nyomán és angol segédlettel kikezdték az oszmán birodalom falait. Ezt hívják vahabizmusnak. Ma szelefitáknak, vagy szelefiknek monjduk őket. Ez az ideológia valaha az arab félsziget arab törzseinek egységesítésére szolgált. Hol van ez a bagdadi és córdobai felvilágosodástól, az azt megelőző 1300 év nyitott világától?

 

A recept viszont jól működik. A világ bevette. Még akkor is hisz, amikor egyre több bizonyíték merül fel a szeptember 11-i akció hitelessége kapcsán. Az amerikai lakósság zöme, a felmérések szerint már kétkedik. Mindegy, ha az al-Kaida bevállalta, akkor az úgy is van.

 

Az al-Kaida vezetősége egykori szabadságharcosokból áll, akik a 80-as években a Szovjetunió afganisztáni megszállása ellen harcoltak. Kiképzésükben nagy részt vállalt a CIA. Egyik vezéralakjuk Abdallah Azzam volt, eredetileg palesztin. Ő nem ment bele semmilyen paktumba a CIA-vel, ki is iktatták. Őt követte Bin Laden.

 

A mai al-Kaida mindig ott tűnik fel, ahol Amerikának valamilyen szempontból szükséges egy területet megszerezni, biztonságát garantálni. Az egyik prioritást élvező régió Észak-Mali. Itt a sivatag rejthet valamit, amit még nem tudunk. Sokak szerint uránt. De talán még van itt valami. Ha az arab tavasz következményeként az észak afrikai országokban a nép iszlamista vezetőket választott, akkor kell ide délre valami ijesztő, ami szintén iszlám. Ha ezek működésbe lendülnek, akkor azok vezetők ott Egyiptomban, Algériában és végig, majd nem győznek magyarázkodni és mindent megtenni azért, nehogy beszennyeződjenek. Pedig be fognak. És a nép majd alig várja, hogy ne ilyen kormánya legyen.

 

Amúgy igen érdekes vonulat ez a dél Szahara. Hozzávetőleg a Szahara középvonalában a 90-es években rengeteg katonai bázis létesült. Nagyon sok ezek közül pálmaültetvénynek van álcázva. 1990-es évek elején Algériában az iszlám megmentési front meggyőző többséggel önkormányzati és parlamenti választásokat nyert. Ez akkor nagyon bosszantotta a világot. A hadsereg alkotmányellenesen átvette a hatalmat és megindultak a jól ismert vérengzések. Ha azt nézzük, a hadsereg játszotta a terrorista szerepét, de a közvélemény nem így értesült. Ne menjünk bele, mert az események valóban elfajzottak és csak a vérengzés kapott hangsúlyt mindkét oldalon! Európát nagyon meglepte az iszlamista választási győzelem és ne feledjük, hogy korában 1979-bem Iránban hasonló módon Iszlám került a hatalomra. Ezért olasz és francia tőkével létrejöttek ezek a pálmások a sivatag közepén, melyeknek több funkciója van. Egyrészt a nemkívánatos elemeket a vonaltól délre a nagy semmibe át lehet szállítani, ahol megsemmisülés vár az illetőkre. Másrészt megállítja a tömeges népvándorlást az afrikai országokból északra, majd Európába. Szóval így működik ez a vonal. Azonban sokan túlélték a száműzetést és ezek összeszerveződtek. Ebben nagy segítségükre voltak azok a helyi tuareg törzsek, akik évezredek óta a sivatag lakói. A végeredmény egy igen összetett társulat, melyben minden van. Van tuareg szeparatista, szélsőséges iszlamista és rengeteg bűnöző. Nézzük, kik is ők!

 

Jelenleg Mali északi része az iszlamista Ansar Dine (vallás támaszai), a tuareg önálló államért, az Azawadért küzdő szeparatisták mozgalma, az MNLA (National Movement for Liberation Azawad) és az AQIM (Al-Qaida in the Islamic Maghreb) kontrollja alá került. A táborok között azonban nincs egyetértés.

 

A tuaregek évtizedek óta bizonytalanságban tartják Mali északi részét, ezt ők saját történelmi területeiknek tartják. Kadhafi elnök annak idején maga is támogatta a tuareg elképzelést. Az Azawadért folytatott küzdelem élharcosa Iyad ag Ghali tuareg vezér mozgalma, az MNLA hosszú éveken át sok fejtörést okozott a mali fegyveres erőknek. Ghali azonban iszlám államért is harcolt, ezzel szembe került saját mozgalmával, az MNLA-val. A tuaregek többsége ugyanis nem szeretne shariy’a alapú államot.

Iyad ag Ghali és az MLNA között szakításra került sor és a tuareg vezér létrehozta szélsőséges iszlám szervezetét az Ansar Dine-t, amely már egyértelműen a shariy’a bevezetését tűzte ki célul nem csak északon, hanem egész Maliban. Ghalit szélsőséges nézetei miatt egykor még Szaúd-Arábiából is kiutasították.

 

Primitivizmusra vallana olyan elemzést adni, mintha ezek a szervezetek, mozgalmak kötött szervezeti és működési szabályzattal rendelkező intézmények lennének, melyek tagsági igazolványt bocsátanak ki követőik számára. Csak a vezetők szintjén tudják mit jelent az MNLA, AQIM, MUJAO és Ansar Dine. A mezei tuareg erről mit sem tud, egyszer ide, másszor oda csapódik, attól függően, hova szólítja törzse, nemzetsége, vagy az aznapi érdeke. Talán pont ebben a kiszámíthatatlanságában, kaotikusságban rejlik erejük.

 

Az al-Kaida itteni szárnya, az AQIM, magát Szaharai Emírségnek kiáltotta ki, amelynek egyik kiemelkedő alakja ezideig Mokhtar Belmokhtar volt, az iszlamista milícia élő legendája. Mokhtar Belmokhtar nem akárki. 1991-ben Afganisztánba ment, és ott két évig harcolt. Hazatérve Algériába a GIA (Groupe Islamique Armé) fegyveres milícia sorait erősítette. Ebből vált ki saját szervezete, amely később megalakította az AQIM-ot Algéria déli részén. A központtal sohasem volt igazán jóban, de az utóbbi időben az általa irányított „turbános milícia” nyíltan megszegte az emír utasításait. Az AQIM emírje, Droukhdel Abdelmalek ezért a parancsnoki tanács ülésén javasolta a renitens vezér menesztését. Maga Mokhtar Belmokhtar is jelen volt, de nem tudta megakadályozni eltávolítását. A hírek szerint Gao városába vonult vissza, és ott új szövetségesével, a szintén militáns iszlamista MUJAO-val (Movement for Onness and Jihad in West Africa) kíván együtt harcolni. Nemrég megfenyegette Francois Hollande francia elnököt, hogy veszélybe kerülhet az élete, ha támogatja Mali északi részének felszabadítását. Mali északi része tavasszal került iszlamista és világi gerilla szervezetek irányítása alá. Nyáron a világi gerillákat kiszorították a városokból, ahol berendezkedtek az iszlamista gerillák. A MUJAO-ról érdemes tudni, hogy 2011 óta aktivizálta magát, főleg túszok ejtéséve és kivégzésével vált hírhedté. A MUJAO a nigériai Boko Haramhoz hasonlóan fekete szervezet és iszlám ide, vagy oda erős etnikai feszültség van közte és az AQIM között. Mondhatjuk ellentétük kibékíthetetlen. Ráadásul az AQIM-nak nincsenek fekete Afrikán belül terjeszkedési tervei, a MUJAO-nak vannak.

 

Az AQIM déli főhadiszállása Timbuktuban van, ide nevezték ki parancsnoknak a „sánta mesterlövészt”, aki algériai és a hírek szerint nincs még 36 éves. Feltétlen hűséget fogadott a nagy emírnek, aki valahonnan Algériából irányítja az al-Kaida észak-afrikai szárnyát, melynek célja a saria bevezetése egész Északnyugat-Afrikában.

 

Visszatérve a tuareg iszlamista vezetőre, Ghalira, ő nem szegény ember. Millióit azokból a túszszabadítási tárgyalásaiból szerezte, melyet az AQIM és az elrabolt turisták kormányai között folytatott. Ettől függetlenül maga tagadja, hogy az al-Kaidához tartozna.

 

Az emberrablás magyarázatául annyit, hogy ezen a tájon ez egy több ezer éves foglalkozás, tehát nem új keletű. Errefelé nem nő meg a répa, nincs kövérfüvű legelő, de van emberrablás, kábítószer és ember csempészet, ami sokkal jobban jövedelmez, mint a mindennapi munka. A tudatban ez normális foglalkozás, ez nem fog egyik napról a másikra megváltozni. Ha egy gyerek a tábortűz mellett a nagyanyjától azt hallja: „Bezzeg a te nagyapád milyen nagyszerű ember volt! Kifosztott minden karavánt, elrabolta az idegent! Volt is akkoriban mindenünk, finom kelménk, pénzünk, szép ruháink”, nos, akkor e gyermek számára ez a viselkedési forma lesz a normális és minden más abnormális. A gyerekek pedig felnőnek és gyakorolják őseik hagyományát.

 

Ghalinak, MUJAO-nak és az AQIM-nak azonban fejtörést jelenthet miként magyarázza a túszszedést shariy’a alapon, mert ezt az iszlám tiltja. A Korán ezt „Huraba” néven említi és a végtagok ellentétes oldali levágását követő kínszenvedés utáni kivégzésre ítéli elkövetőjét. Shariy’a ide, vagy oda, a Korán ájáinak fontossága általában eltörpül a váltságdíj nagysága mögött.

 

Egész Nyugat-Afrika szájtátva bámulja az Észak-Maliban történt fejleményeket. A Szahara ugyanis kiváló lehetőséget ad az események továbbterjedésére Mauritániában, Nigériában, Algériában és még ki tudja, hol. A világ szélsőséges iszlamistái pedig szép számban érkeznek ide. Azt még nem lehet tudni, hogy ez jó hír, vagy sem, de a világsajtó szerint ezen most bosszankodni kell. Ha pedig tovább elemezzük, akkor talán nem is baj, hogy ezek az emberek a Szahara palackjába kerülnek, akár az a dzsinn az Ali baba történetben. Azon is el lehet gondolkodni, hogy ki fogja nyitogatni később azt a palackot és milyen stratégiai célból…

 

Az ide telepített szélsőséges iszlamista csapatok azonban rengeteg célt szolgálnak. Az északi arab államok mellett a környező afrikai államokat is bizonytalanságban tarthatják. Felügyelhetik az ember és kábítószer kereskedelmet, egyben feltartóztathatják az afrikai tömeges migrációt. Ezeket a szempontokat elemezve, akkor már megint nem kétséges, ugyan vajon kinek állhat érdekében ezeknek a csapatoknak az itteni táboroztatása.

 

Nyugat-Afrika után nézzük a következő forró területet, Nigériát és Boko Haramot.

 

Mondanom sem kell, hogy a szelefi vonalat követik és sajátos dzsihádista felfogást vallanak: Boko Haram nem egy személy neve, hanem egy hausza szó. Boko annyit tesz: nyugati műveltség, vagy kultúra, a haram: tiltott. Tehát ez egyben: a nyugati kultúra tilalma. Szigorúan ellenzik az ember által hozott törvényeket és a modern tudomány felsőbbrendűségét. A szervezetet Mohammed Juszuf alapította 2001-ben (2000. szept. 11. után nem sokkal… nahát!) Maiduguri városában, Nigériában. Ott termékeny talajra hullott a mag, mert a brit gyarmatosítás előtt ez egy önálló muzulmán szultanátus volt, melyet a medinai alkotmány alapján kormányoztak.

 

A Boko Haram célja a shariy’a bevezetése Nigériában, és a kereszténység befolyásának visszaszorítása. Itt sincs egység, mára legalább 3 frakcióra bomlottak. Erőszakos fellépésük eredménye, hogy eddig hozzávetőleg 10 ezer ember halt meg kezeik által. Működésük teljesen kaotikus, néha minden hierarchiát felborít, emiatt maga az al-Kaida sem tud hatalmat gyakorolni felettük. Van ugyan kapcsolatuk az AQIM-mal, de ez elhanyagolható, annyira önfejűek. Amúgy pedig feketék, akik az arabokkal etnikailag sincsenek kibékülve.

 

Az alapítóra, Mohammed Juszufra, úgy néz ki, nem vonatkoztak az alapelvek, mert igen fényűző életet élt, aki szerette a Mercedes kocsikat. Ma már halott, az őt követő hatalmi vákuumban jelenleg is folynak a harcok.

 

Teljesen kőkorszaki felfogásuk elszigetelte őket Nigéria többi muzulmán közösségétől, akik emblematikus vezetői, például dr. Mu’azu Babangida Aliyu, Niger állam kormányzója, vagy a szokotói szultán, Sa’adu Abubakar egyenesen iszlámellenesnek bélyegezték őket.

 

A Nigériai Legfelső Muzulmán Tanács felszólította Boko Haramot az azonnali fegyverletételre és a megbékélésre. Ez azonban máig nem következett be. Valahonnan mindig pénzhez és fegyverekhez jutnak..

 

Most pedig lássuk a harmadik területet, a Kenyát körbevevő szélsőséges iszlám mozgalmat a Sababot.

 

A teljes nevük „Harakat Al-Sabab Al-Mujahidin”, azaz a dzsihadista fiatalok mozgalma, amely a becslések szerint 2011-ben 14 ezer militáns tagot számlált. A szomáliai kormánycsapatok 2006-ban rájuk mért veresége miatt számos frakcióra bomlottak. Céljuk a dzsihád az iszlám ellenségeivel szemben, de természetesen maguk definiálják azt, hogy ki számít annak. Ezek közé tartozik az Afrikai Unió Szomáliai Missziója (AMISOM), külföldi segélyszervezetek alkalmazottai, de még azon muzulmán szervezetek is, akik nem az ő szelefita vonalukat képviselik. Ezek közé tartoznak az iszlám szufi vonalának követői, akik ellen a véres leszámolások mindennaposak (hasonló forgatókönyv alapján ugyanez történik Észak-Maliban és Nigériában is).

 

2011-ben a Sabab elvesztette Mogadishu állásait és Szomália déli területeire szorult vissza.

 

A Sabab irányítását többen közvetlenül a jelenlegi al-Kaida vezetőnek, Ayman al-Zawahirinek tulajdonítják, azonban a belső hierarchia nem teljesen tiszta, sőt kaotikus. 2010-ben a „Godane” fedőnevű Mokhtar Ali Zubayrt leváltották az alakulatok éléről és helyébe Ibrahim Al-Afghanit nevezték ki, de a Sabab többsége nem fogadta el a döntést és továbbra is Godanet tekinti emírjének. Hasan Dahir Aweys, a Sabab egyik társalapítója többször megkritizálta Godane parancsait, mert nem engedte a humanitárius szállítmányok eljutását dél Szomália éhínséggel sújtott területeire. A viták hatalmi harcokhoz vezettek közöttük, amely formailag egy nemzetközi légióra és egy belföldi légióra osztotta meg őket, ahol a nemzetközi légió élén Godane állt. A belföldi légió nem fogadott el parancsot Godanetól. 2012 februárjában Godane hűségesküt tett az Al-Kaida nemzetközi vezetése felé, amellyel elérte, hogy az Al-Kaida az általa vezetett légiót a sajátjának tekinti és támogatja. Ezzel csak élesztette a tüzet maga és a belföldi légió között.

 

2012. szeptember 28-a hajnalán a kenyai légierő és tengerészeti flotta bevetésével, valamint az AMISOM támogatásával megkezdődött a „Sledge Hammer” rossz fordításban „sikló kalapács” hadművelet. Ennek során a kenyai erők megostromolták Kisimayo városát és Szomália déli területein Sabab ellenes tisztogató hadműveletbe kezdtek. A 27-én leszórt cédulákon figyelmeztették a lakósságot a támadásra és felhívták a figyelmet a sürgős evakuációra. A támadók alig ütköztek a Sabab ellenállásába. Kisimayo városában, valamint hatalmat szimbolizáló helyein, így a repülőterén ma már szomáliai zászló lobog. A Sabab a harcokban elvesztette helyi emblematikus vezetőit. A Sabab kivonult a városból, de ez csak taktikai kivonulás volt, állásaikat Kisimayo környékén erősítették meg és onnan indítottak gerilla hadműveleteket a bevonuló szárazföldi erők ellen. A harcok ma is folynak, mindkét térfélen jelentős emberáldozattal. A kenyai halottak befolyásolják a kenyai közvéleményt és megosztják a társadalmat Kenyában és azon túl.

 

A Sabab jelentős veszteséget szenvedett. Fizikai veszteségein túl viszont nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy észre ne vegyük e hadműveletek térségre gyakorolt hatását. Kelet-Afrika partvidékén élők zöme muzulmán és ez a hadművelet, illetve azok az intézkedések, melyek a muzulmán lakósság kontrollját erősítik, növelték a bizalmatlanságot a központi kormányok és a muzulmánok között. Emiatt a még eddig mérsékeltnek mondható muzulmán szervezetek is radikálisabb hangot ütnek meg és Kenya után már Tanzániában is napirenden vannak a tüntetések.

 

KÁOSZALKOTÁS MENETREND SZERINT

 

Egyértelmű, hogy megszűnőfélben van az egypólusú világ, és megindult az erőviszonyok újrarendezése, a hatalmi átcsoportosulás. Így az amerikai elnökválasztások előtt persze a médiumok még az USA hegemóniáját hirdetik, de a tények, kérem, makacs dolgok…

(A teljes cikk a Leleplező 2012 / 4. számában olvasható)

 

logonevjdont.jpg

 Leleplező

Magyarország jelen történelmét, politikai, társadalmi, gazdasági írásait összefoglaló és leleplező negyedévi ténymagazin.

   lajkolj_a_facebookon.jpg

A KÖVETKEZŐ SZÁMUNK DECEMBER ELEJÉN JELENIK MEG!

A LELEPLEZŐ KÖNYVÚJSÁG ELŐFIZETÉSI DÍJA 1.000 FT KEDVEZMÉNNYEL

1 ÉVRE CSAK 5.000 FT INTERNETES RENDELÉS ESETÉN!

RENDELJE MEG AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN, A LEGÚJABB SZÁMTÓL AZ ELSŐ PÉLDÁNYOKIG:

sza-leleplezo.jpg

SZLIMÁK HAJNALKA TEL:

+36 70 300 30 54

Email: hajnalka.szlimak@gmail.com

Ára: 1490 Ft + POSTAKÖLTSÉG

2009 számok és a régebbiek AKCIÓS ÁRON, 990 Ft-ért + POSTAKÖLTSÉG, csak internetes rendelés esetén.

 

LINKAJÁNLÓ - LINKCSERE:

 ÖkonetAgro

okonet_aro.jpg

1 Liter: 2.980 FT

ÚJ MAGYAR TALÁLMÁNY A NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN! DUPLA TERMÉS, CSODÁS NÖVÉNYEK

Az Ökonet Agro egy speciális MIKRO BIOLÓGIAI termésnövelő készítmény, javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását és támogatja a humusz képződést. Tápanyagok megőrzése, szerves anyagok lebontása, átalakítása bioaktív anyagokká. Vízzel hígítva használható. 10 L: 23. 900FT BŐVEBBEN..

viztisztito.jpg

WF-100, konyhai Víztisztító fordított ózmózos elv, ásványi anyag visszapótló patronnal. 4-6 ft/ liter áron tiszta ARZÉN MENTES ivóvíz.

Milyen szennyezőanyagokat távolít el a Fordított Ozmózis víztisztító?

Az RO eljárással a következő anyagokat tudjuk a vízből kiváló eredménnyel eltávolítani:

Nazirium,  Arzén, Kadmiu, Kálium,  Szulfátok,  Keménység(Ca),  Nitrátok, Kloridok,  Fekália bacilusok,  Vírusok,  Protozoa ciszták,  Organikus anyagok, Trihalometánok, Trihaloetilé, Klór,  Mérgek, gyógyszer maradványok,  Anyag szedimentáció,  Szín és íz,  Azbeszt.

Vegyi anyagok, áram használata nélkül. BŐVEBBEN...

nuovacsomag.jpg

13.300 Ft

 50%  VÍZMEGTAKARÍTÁS 4 MOZIJEGY ÁRÁÉRT!!! 

Energiatakarékos csapvégek! Évi 4x-es megtérülés, akár egy életen át! 150 kg-al kevesebb CO2 kibocsátás, mínusz 50% -os víz-és csatornadíj!  

turbobooster.jpg13.750 Ft

Gázfogyasztást csökkentő, MAGYAR találmány

Az erős mágneses térben a szén- hidrogén (pl. a fűtésre használt földgáz) összeragadt molakulái eloszlanak. A mágneskezelt gáz pedig jobban keveredik a levegővel. Hatására több hő szabadul fel, amit műszeresen lehet ellenőrizni.

weboldalpenz.jpg.png

LEGYEN ÖNNEK IS INGYENESEN FENNTARTHATÓ HONLAPJA!INGYEN aldomain, és 1,5 GB-os TÁRHELY NULLA Ft éves költség! 5 oldalas továbbfejleszthető, professzionális honlap (a vevőtől kapott szöveg és képek feltöltésével) TOVÁBBI INFÓK... 

  Keresned sem kell!

Internet.wyw.hu

 

Hun-Web Linkek

  www.hasznosoldalak.hu

Weboptim Keresőmarketing

 http://www.magyarokszovetsege.hu/

 http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php

Független Újságírók Szövetsége: http://fusz.hu

MÉDIAPARTNER: Megalapozott Döntés

Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonok

 

 

telefon.png

VISSZAHÍVJUK A MI KÖLTSÉGÜNKRE! 
KÜLDJE EL SMS-BEN VAGY EMAILBEN RÖVID KÉRDÉSÉT,
MEGRENDELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN ÉS A TELEFONSZÁMÁT! 

TEL: + 36 70 300 3054 Email: showexpo@freemail.hu

 HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPEST ÉS KISKŐRÖS 10KM-ES VONZÁS KÖRZETÉBEN EGYSÉGESEN  CSAK 990Ft!

MEGRENDELÉSÉT TELEFONON IS LEADHATJA:

Tel: +36 70 300 3054 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 97
Tegnapi: 190
Heti: 1 418
Havi: 3 879
Össz.: 1 667 018

Látogatottság növelés
Oldal: AZ AL KAIDA SZEREPE AFRIKÁBAN - Mihálffy Balázs
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »