LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

LOVAGNAK LENNI KITÜNTETÉS, DE FELELŐSSÉG IS EGYBEN


Immár kilencedik alkalommal került sor az idén tavasszal, az Ordo Hungariae Lovagrend lovagavatási ceremóniájára, Kiskőrösön. Mivel hasonló ceremónián még nem voltam, ámulattal néztem a résztvevőket, akik lovagi öltözékükkel, zászlóikkal, és többek között a Magyar Királyi Korona hiteles másolatával vonultak be az evangélikus templomba. A szertartáson képviseltette magát a Szuverén Ciprusi Lovagrend, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend, valamint a Pro - Deo Állami Egyetem, de természetesen jelen volt Kiskőrös alpolgármestere Horváth János, és később megjelent a polgármester úr is – akit már előzőleg lovaggá ütöttek – Sir Domonyi László is. A település ezen szép tavaszi délutánon egyben megkapta a „Lovagi város” címet, Sir Dr. Popper Györgytől, aki a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Nagyperjele.


kiralycsaba.jpg

Itt sikerült megismerkednem az Ordo Hungariae Nagymesterével Sir Dr. Király Csabával,

aki díszmagyar öltözékével, határozott megjelenésével, mindemellett tiszteletreméltó szerénységével arra késztetett, hogy bemutassam őt lapunk olvasóinak is.


Az Ordo Hungariae Lovarendről dióhéjban: a rendet 1754 május 18-án alapították Enyingen, Magyar Főrendi Urak, azzal a szándékkal, hogy létrehozzanak egy ízig vérig Magyar rendet, mely a Hasburgok beavatkozása nélkül működhetett. Indokolt volt tehát, hogy titokban tartsák tevékenységüket, és ez egészen napjainkig így is maradt. A Rend előző nagykancellárjai : Báró Sina György alapító 1754 – 1774, Gróf Teleki István Adalbert 1774 – 1782, Gróf Esterházy Elemér 1782 – 1809, alsó és felsőpetrencei Kowstolszky Jenő 1809 – 1821, Báró Kiss János 1821 – 1849, Gróf Andrásfalvy Sándor 1849 – 1871, Kossuth Ferenc 1871 – 1884, Báró Petréczey József 1884 – 1907, Gróf Hunyadi István 1907 – 1920, Gróf Wass Albert 1920 – 1944, Gróf Mikó Imre 1944 – 1951, Gróf Mikó Sámuel 1951 – 2005 voltak.

Sir Dr. Király Csaba 2005 -ben került a rend élére.

Leleplező: Hogyan érdemelted ki ezt a rangot?

Sir Dr. Király Csaba: Úgy lettem a Rend Nagymestere, hogy 2005-ben postán kaptam egy Nagykereszt kitüntetést Venezuelából mint, az Ordo Hungariae Nagykereszt Lovagja, majd egy e-mailt, hogy vállaljam el a Nagymesteri feladatokat. Előzőleg hosszú évek óta (1998) Magyarországon nyaraltattam – és ma is nyaraltatok -, egy erdélyi magán árvaházban nevelkedő gyerekeket. Az árvaházat mellesleg a Wass Albert Alapítvány működteti, és rokonságban is vannak a Wass családdal.

Leleplező: Hány tagja van a Rendnek, kik lehetnek tagok és mi a feladata jelenleg?

Sir Dr. Király Csaba: Jelenleg 10 országból 130 fő tagja van a rendnek. Ezidáig titokban működött, és az én feladatom lett az, hogy a nagy nyilvánosság előtt is bemutatkozzunk. Ma már véleményem szerint semmi sem indokolja az illegalitást. Tartozhatnak külföldiek is a rendbe, mert a rend a XXI. század problémáival szemben próbál segítséget nyújtani, (ezért is van már Finn, Lett, Osztrák tagunk). Ahhoz, hogy valaki felvételt nyerjen a Rendbe, legalább két tagtársunk ajánlása szükséges, és 100%-ban felelősséget kell vállaljanak a jelöltre. A lovagság olyan kitüntetés, melyben az ember egyszer részesülhet, s ezt a kitüntetést soha sem „vetheti” le, ennek megfelelően kell élnie, cselekednie, példát mutatnia.

Leleplező: Látom az ősi Magyar szimbólumokat a szertartásokon, és az ünnepségeiteken. Van ezeknek nagyobb jelentőségük?

Sir Dr. Király Csaba: Az Ordo Hungariae alapítói a Szent Koronát határozták meg, mint a Rendet védő főhatalmat. Avatási ceremóniánk szimbóluma a Koronaőrség és a Szent Korona Hiteles másolata. Nem gondolom, hogy feltétlen a jelképek jelentősége lenne a fontos, inkább a jó kommunikációs képesség és gyors probléma megoldó képesség (karitatív eseménynél a gyors szervezés és koordinálás).

wassalbert.jpg

Leleplező: Wass Albert is volt jó ideig a Rend Nagymestere, ez eddig sehol nem került nyilvánosságra...

Sir Dr. Király Csaba: Igen, Wass Albert 1951 – 1982 között volt a Rend Nagymestere. A honlapon azért nem így szerepel mert én taktikusan másként írattam fel. Munkássága a Magyarság tudat erősítése az újvilágban, az Erdélyi Magyarság érdek képviselete nyugaton, a Trianoni Békediktátum hatályon kívül helyeztetése.

Leleplező: Néhány hónapja megtisztelő elismerésben részesültetek, XVI. Benedek Pápa írásos „áldással” fejezte ki elismerését. Hogyan jutottatok ehhez a kitüntetéshez? Ezek szerint ez egy Római Katolikus Rend?

 

papai_aldas.jpg

Sir Dr. Király Csaba: Az Egyház Feje Pápai áldással ismeri el a Rend Karitatív tevékenységét. A rendnek több magas rangú egyházi személyiség kérte meg az áldást, amiről én nem is tudtam. A Nagymegyeri (Szlovákia) Pápai Káplán és a Dunaszerdahelyi Apát, és a Kalocsai Érsek Urak javaslatára kapta meg a rend a Pápai Áldást, a karitatív tevékenységeinkért és a határon túli Magyarok támogatásáért. Én Római Katolikus vallású vagyok, a régi rendszerben kaptam a vallási neveltetést. Azonban Rendünk nem tesz megkülönböztetést, nem a hitük, hanem a példamutató magatartásuk szerint választja meg tagjait. Számomra az sem meghatározó, hogy tagjaink mint magánemberek hová húzzák az X-et választáskor. A legfontosabb az emberi humanitás mai világban, és én csak azt nézem egy jelölt adatlapján amikor elém kerül. Rendünknek kinevezett Rendi Káplánja van, Dr. Herdics György Dunaszerdahelyi Apát Plébános Úr.

Leleplező: Napjainkban egy lovagrend mivel tud segíteni a rászorulókon?

Sir Dr. Király Csaba: Humanitárius munkával. Alapvetően olyan emberek lépnek be a Rendbe, akik valakit vagy valamit támogatnak. Ha netalántán történik valamilyen rossz esemény és az adott körzetben élő lovagtársunk értesíti a tagjainkat, megindul a segítségnyújtás (anyagi kereteinkhez mérten). Célirányosan nem támogatunk senkit. Ott voltunk azonban az árvíznél, gyűjtöttük adományokat a vörösiszap károsultjainak, a Karácsond autista segítőközpont számára, és például Danku Ákoska őssejt beültetését is támogattuk.

Leleplező: Én úgy vettem észre, hogy manapság nem szeretnek az emberek adományozni, tartanak attól, hogy az adományokat nem jutnak el a célba.

Sir Dr. Király Csaba: Számunkra bárki nyugodt szívvel adhat adományt, aki adja tájékoztatjuk, hogy hová került az adománya, nyugodtan leellenőrizheti.

Leleplező: Bízom benne, hogy a lovagias magatartás nem hal ki az emberekből. Segíteni felemelő érzés, bármilyen szervezeten belül, vagy akár magán emberként is. További sok sikert kívánok ehhez a munkához, és hogy magát ezt az életérzést felelevenítsem az olvasókban Wass Albert szavait veszem kölcsön: „A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van. Tisztává tesz és könnyűvé. Érzéseket ad, amiket nem vásárolhatnál meg Dárius kincsén sem, s amiktől nem foszthat meg semmiféle hatalom.”


Bővebb információk: http://www.magyarrend.hu/

 

RENDELJE MEG A LELEPLEZŐT AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN, A LEGÚJABB SZÁMTÓL AZ ELSŐ PÉLDÁNYOKIG:

SZLIMÁK HAJNALKA TEL: +36 20 221 95 77

Legfrissebb számok Ára: 1490 Ft

2009 számok és a régebbiek AKCIÓS ÁRON,

990 Ft-ért csak internetes rendelés esetén.

leleplezo2010@gmail.com 

+ 36 20 221 9577

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 72
Heti: 232
Havi: 3 726
Össz.: 1 683 371

Látogatottság növelés
Oldal: ORDO HUNGARIAE - A MAGYAROK RENDJE - Szlimák Hajnalka
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »