LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

 Szlimák Hajnalka:

A HATODIK VILÁGVALLÁS,

A PÉNZ MAMMONÁNAK OLTÁRÁN ÁLDOZ

 

A Szent György Lelkiség Mozgalom a Kereszténység és nemzettudat jegyében: „ Nemzeti identitásunkat nem visszaszerezni kell, hanem megtartani. „

Tavaly nyáron a bösztörpusztai Magyarok Országos Gyűlésén bemutatkozó előadást tartott a Szent György lelkiségi mozgalom. Az előadó, dr. Kertész-Bakos Ferenc szelet vetett és vihart aratott. Nem kevesebbet állított, mint hogy „a magyarságkutatások között sok esetben nem találunk mást, mint a témakör műveléséhez egyébként alapvetően szükséges történész-szemlélet abszolút hiányát. Teljes nyelvi hozzá nem értést, a releváns és irreleváns dolgok megkülönböztetése képességének hiányát, érvek helyett tekintélyek mögé bújást, a források félremagyarázását, mi több, ha a helyzet úgy kívánja koncepciózus meghamisítását. A dilettáns nyelvészkedéseknek, délibábos őstörténeti kutatásoknak igazi fő célja nem a magyarság eredetének felfedezése, hanem egy olyan, velejéig okkult vallási rendszernek kidolgozása, amely köszönő viszonyban sincs a kereszténységgel, sőt annak éppen leglényegesebb állításait tagadja".

Az előadás anyagát közölte jó néhány nemzeti hírportál, hónapokig tartó vitákat generálva a kommentezők között. Az előadásból végül előadássorozat lett, ahol a legkülönbözőbb fórumok és közösségek felkérésére tart a Szent György lelkiségi mozgalom vitaesteket a magyarságkutatások lehetséges tudományterületi összefüggéseiről és vizsgálati módszereiről. Dr. Kertész-Bakos Ferenc tanszékvezető egyetemi tanárral Szlimák Hajnalka készített interjút a Leleplező számára.

- Óriási igény jelentkezik a nemzetben gondolkodók részéről a magyarság eredetének felfedésére. A hivatalos tudományos köröktől függetlenül működő kutatók sorra hozzák kutatási eredményeiket, melyek mind megdönteni igyekszenek a belénk nevelt finnugor eredet mítoszát, s amelyet még ma is tartalmaznak hivatalos tankönyveink. Egymástól független kutatók jutnak arra a következtetésre, hogy a magyarság nem bevándorolt, hanem őshonos nép Európában. A hivatalos tudomány nem reagál ezekre a bejelentésekre, az érdeklődő pedig iránytalanul tobzódik az információdömpingben.

- Én úgy tapasztalom, hogy a hivatalos tudomány igenis válaszol a magyarságkutatási eredmények érdemi részére, csak egyrészt azt az emberek nem olvassák el, másrészt a tudósok, akik pontosan látják szakterületük és a tudományos megismerés határait, ennek megfelelő tisztelettel és alázattal publikálják kutatásaikat és az bizony így már nem olyan szenzációs, mint amit az egyéb publikációkban olvashatunk. Tehát az új teóriák érdemi részére reagál a tudomány, az viszont igaz, hogy a teljesen légből kapott feltételezésekre nem. Ezt meg is értem, mert hiszen kinek van kedve több száz oldalas tudománytalan, teológiailag botrányos, horoszkópokkal és okkult szimbólumokkal tömött szövegeket akár csak elolvasni, nemhogy állításról állításra megcáfolni?!

A magyarságkutatás ma valóban slágertéma. Ma minden fórumon, ahol nemzetünk iránt érzékeny hallgatóság található, a magyarság őstörténete, ősi hitvilága, származása és népi tudománya slágertéma. És mint minden ilyent, ezt a témát is ellepték a műkedvelők, és a belőlük felnevelkedett csalók. A témában komoly, megalapozott, tudományos módszerekkel végrehajtott kutatásokról és dilettáns szenzációhajhászásról egyaránt beszélhetünk. Furcsa mód, míg a szenzációt ígérő szónokok elutasítják, sőt felelőssé teszik a tudományt ( és a vallást is ), addig szenzációs felfedezéseiket a tudományos kutatások eredményeivel ( és vallási tételekkel ) próbálják meg alátámasztani. Nyelvészeti, régészeti, genetikai leletekkel operálnak, és persze a Bibliával. Ma a magyar társadalomban felfokozott érdeklődés és vágy mutatkozik a magyarság eredeti történetének felkutatására és megismerésére, egyáltalán: magyar mivoltunk kihangsúlyozására, nemzeti büszkeségünk visszaszerzésére. Minden valószínűség szerint ez a vágy a sokat szenvedett történelmünkre adott reakciónk, leginkább a trianoni békediktátum által meggyalázott, kollektív bűnösségünket hangsúlyozó, ezáltal is megtépázott nemzeti tudatunk okán. Magyarságunk keresésének szemmel látható túlburjánzásai viszont mintha túlzott kompenzációk lennének a minket sújtó történelmi eseményekre, de ez nem megoldás!

Útkeresésről van szó, irányt vesztett, saját nemzeti identitását kereső magyarokról van szó, akiknek hazafias érzelmeit, magyar becsületét és jóhiszeműségét sarlatánok használják ki. Van, aki személyes karriervágyból, van, aki butaságból, de van, aki jól szerkesztett sátáni szándékból. Mindhárom életveszélyes, nemhogy nemzetépítő, de nemzetromboló hatású. Ugyanis az alapértékeinket támadják meg. Pontosan azokat az alapértékeket, melyek egyben tartották ezt a nemzetet itt a Kárpát-medencében az ellenséges kultúrák, ellenséges vallások és ellenséges világi hatalmak kereszttüzében.

Ha szűk rétegprobléma lenne az a jelenség, amit nem egészen pontosan, de újpogányságnak nevezünk, akkor ennek az egész előadássorozatnak nem lenne értelme. Viszont egyáltalán nem rétegjelenségről van szó. Ma „nemzeti"-nek lenni aktuálpolitikai állásfoglalás. Egyértelmű és dacos elutasítása mind a Rákosi és a Kádár rendszer politikájának, de még inkább az elmúlt 20 év politikájának, annyi apró csúsztatással, hogy míg a pártállami időkből a szocialistákat utáljuk, a rendszerváltás húsz évéből meg a demokratának nevezett kapitalistákat!

Két nagy csapda van a magyarságkutatásokat túlmagyarázó személyek teóriáiban: az egyik, mint ahogy említettem az, hogy észrevétlenül elveszik tőlünk az alapértékeinket, a másik pedig az, hogy a lehető legpasszívabbá tesznek politikai értelemben. Paradigmaváltásra várva a passzivitáskultúra mocsarában ejtőzünk, és közben a magyarság észrevétlenül a lehető legpasszívabbá válik. Jobb esetben elmegyünk Bösztörpusztára, ahol hasra esünk saját misztikus ősmagyarságunk előtt, olvasgatunk néhány nemzeti fórumot az interneten, sőt még hozzá is szólunk különféle nick-nevek alatt.

(A teljes cikk a Leleplező 2011 / 2, új számában olvasható)

 

 A LELEPLEZŐ KÖNYVÚJSÁGOT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, VAGY RENDELJE MEG AZ ALÁBBI ERLÉRHETŐSÉGEN, A LEGÚJABB SZÁMTÓL AZ ELSŐ PÉLDÁNYOKIG:

SZLIMÁK HAJNALKA TEL: +36 20 221 95 77

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 190
Heti: 1 441
Havi: 3 902
Össz.: 1 667 041

Látogatottság növelés
Oldal: A HATODIK VILÁGVALLÁS, A PÉNZ MAMMONÁNAK OLTÁRÁN ÁLDOZ - Szlimák Hajnalka
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »