LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

Szlimák Hajnalka:

A MÁLTAI LOVAGOK MÁR NEM KARDDAL VÉDELMEZIK A RÁSZORULÓKAT


A LOVAGI MÚLT DIÓHÉJBAN:

Mintegy ezer évvel ezelőtt, Gerardo de Sasso atya, bencés rendi szerzetes irányítása alatt működött az első „Domus Hospitalis”, Jeruzsálem egy külön – gyógyító és segítő céllal –, menedékhely céljára létrehozott kerületében. A Keresztelő Szent Jánosnak szentelt negyedben az átutazók, betegek, zarándokok számára segítséget nyújtó intézményt II. Paszkál pápa jóváhagyása után szuverén rendnek ismerték el, mely szuveneritás törvényes jogcímét a keresztény hercegek által kapott adományok teremtették meg.

A lovagok 1038-tól Rodoszon, mintegy 214 évre telepedtek meg, ekkor már saját pénzt vertek, majd V. Kelemen pápa rendelkezése alapján megkapták a Templomosok hatalmas egyházi vagyonát és birtokait. A Rend így vált tény és jog szerint is szuverénné, mely függetlenségét a mai napig megőrizte.

A lovagok 1530-tól Málta szigetén telepedtek meg, ahol gyógyszerészeti és orvosi iskolát is üzemeltettek, sikeresen küzdöttek a törökök ellen, hajóhadaikkal hosszú évtizedeken keresztül védték a Földközi-tengeren utazókat.

Napóleon harc nélkül, csellel elfoglalta a szigetet 1798-ban, ám a Rend szuverenitása továbbra sem szűnt meg. Hat európai nagyhatalom 1802. március 27-én aláírta az Amiens-i Szerződést. Ez a nemzetközi békeegyezmény elismerte és biztosította a Jeruzsálemi Szent János Rend független újjáalakítását, védelmét, fennmaradását és szuverenitását. Később az Amerikai Egyesült Állomokban, 1908-ban az Autonóm Perjelségek és Örökös Kommandatúrák Világuniója bejegyzésre került.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége, jelenleg terület nélküli állam, nemzetközi jogalany, amelyet a világ számos állama elismer, közülük több nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatot tart fenn. A lovagi állam elnöke a mindenkori Nagymester. Az állam rendelkezik alkotmánnyal és van kormánya.

 

LOVAGIAS MAGYAR LOVAGOK, A MAGYAROKÉRT:

Napjaink lovagjai már nem hajóflottával közlekednek, nem fegyverekkel védelmezik a rászorulókat. Elsősorban humanitárius és karitatív tevékenységeket végeznek Afrikától, Magyarországig. Mintegy 10 országban már rendelkeznek nagykövetséggel, és további 15 országgal folytatnak előrehaladott tárgyalásokat újabb diplomáciai kapcsolatok létesítésére.

2000. május 27-én megalakult a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségének Magyar Nagyperjelsége, amelynek Nagyperjelévé Sir Popper Györgyöt nevezte ki H. B. Dom Lorenzo, a Rend Régense.

poppergy.jpg

H.G. Prof. Popper György a Nagymester általános helyettese a Lovagrend legmagasabb kitüntetését, a Dicsőségért Érdemérmet adja át Sir Pánczél Zoltánnak, Lovagi Államunk gazdasági miniszterének.

Prof. Popper György nyilatkozott lapunknak az utóbbi időszak jelentősebb eseményeiről.

A Betegek Világnapja alkalmából 2011. február 12-én Szlovákiában, Nagymegyeren, a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrenddel közösen rendeztünk megemlékező misét, amelyet négy római katolikus pap celebrált. A jeles eseményen került bejelentésre, hogy védnökséget vállalunk a szlovákiai, Nádszegi Hospis Intézet felett. A település lakosságának 98%-a magyar. Támogatásként segítünk az épület felújításában, élelmiszer-adományokkal, lelki segélyszolgálattal támogatjuk az intézményt.

A diplomáciai szerepvállalás, segítségnyújtás mit takar?

Pédául maximálisan elítéljük a terrorizmust, a kábítószer kereskedelmet. De a mi segítségünk folytán sikerült Bolívában Tóásó Elődnek telefonon először kapcsolatot létesíteni a családjával. Mi segítettünk neki ügyvédet szerezni, és pénzt küldtünk számára a börtönbe. Felvettük a kapcsolatot a bolíviai hivatalos szevekkel, a Lovagi Állam Külügyminisztériuma fellépett a fogva tartott magyar állampolgár emberi jogainak és méltóságának betartatásáért, védte a tisztességes eljáráshoz való jogát.

Miből gazdálkodik a Lovagrend?

Tagjaink és nagylelkű támogatóink magánadományaiból az egész világból. Folyamatosan támogatjuk például az árva gyerekeket, melyet nehéz összegszerűsíteni, de például a gyerekek üdültetése, az oktatás támogatása éves szinten mintegy 30 millió Ft-ot tesz ki. Az olaszországi földrengés áldozatainak körülbelül 60 millió Ft értékben adományoztunk gyógyszereket. De ott voltunk az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa sújtotta területeken is, ahol lovagjaink a szennyező anyagok eltávolításában segédkeztek, ásványvízzel, bútorokkal támogattuk a rászorulókat mindkét helyn. Úgy gondolom, a segítségnyújtást nem lehet pénzben kifejezni, maga a segítség a fontos.

__________________________________________________________

 

A LELEPLEZŐ KÖNYVÚJSÁGOT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, VAGY RENDELJE MEG AZ ALÁBBI ERLÉRHETŐSÉGEN, A LEGÚJABB SZÁMTÓL AZ ELSŐ PÉLDÁNYOKIG:

SZLIMÁK HAJNALKA TEL: +36 20 221 95 77

Mail: hajnalka.szlimak@gmail.com

Ára: 1490 Ft + POSTAKÖLTSÉG

2009 számok és a régebbiek AKCIÓS ÁRON,

1050 Ft-ért + POSTAKÖLTSÉG,  csak internetes rendelés esetén.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 131
Tegnapi: 190
Heti: 1 452
Havi: 3 913
Össz.: 1 667 052

Látogatottság növelés
Oldal: A MÁLTAI LOVAGOK - Szlimák Hajnalka
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »