LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

logonevjdont.jpg

 Milliárdos toplista

Továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar, noha nagyjából annyit bukott, mint a listán hetedik Széles Gábor teljes vagyona. Utóbbi mintegy 72 milliárd forinttal bír, míg Csányi pénze egy év alatt 220 milliárdról 150-re apadt.

 

Alaposan átformálta az elhúzódó gazdasági válság a leggazdagabb magyarok listáját. A Népszabadság most megjelent Top 150-es összeállításában továbbra is Csányi Sándor szerepel az élen. Az OTP-vezér a becslés szerint 70 milliárdot bukott egy év alatt, ez 160 órás munkahónappal számolva azt jelenti, hogy másodpercenként tízezer forinttal csökkent a vagyona. A második helyen sincs változás. Igaz, Demján Sándor egy év alatt 20 milliárd forinttal lett szegényebb, ám így is 130 milliárd felett őrködik. A harmadik helyen viszont már más szerepel, mint egy évvel korábban. Leisztinger Tamás, akinek tulajdonában van az NB I-es diósgyőri futballcsapat, két helyet visszacsúszva ugyanis már csak ötödik. Igaz, vesztesége „mindössze ” kétmilliárd forint. A dobogó legalsó fokára egy helycserés támadás után a korábbi ötödik Bige László tornázta fel magát. A pétfürdői nitrogénművek tulajdonosa egy év alatt 89-ről 110 milliárd forintra gyarapította vagyonát.

 

milliardos_cikkhez_demjanek_knaap_zoltan_felv_nsz_66993.jpg

 – Már megint megelőztél, Sándor

– Nem vettem észre, Sándor)

 

Az egyik legnagyobb bravúrt viszont egy informatikai vállalkozó, Gattyán György Zoltán tudhatja magáénak. A tavalyi hatodik helyről a negyedikre lépett elő, mindezt úgy, hogy 80-ról 110 milliárdra növelte pénzét.

 

A kiadványt böngészve feltűnik, hogy a tavalyi negyedik helyezett, Várszegi Gábor egyáltalán nem szerepel benne. Eltűnt volna a mintegy 90 milliárd forint? Várszegi már tavaly sem nagyon szerette, hogy bekerült a kiadványba. Idén azért hagytuk ki, mert hazai érdekeltségeitől megszabadult és tartósan külföldön él.

Egy teherautó súlyú a pénzük

 

Ha az első három helyezett, Csányi Sándor, Demján Sándor és Bige László vagyonát, a mintegy 380 milliárd forintot haza szeretnénk vinni, elég sokszor kellene fordulnunk, ugyanis ennyi pénznek a tömege 9253 kiló. Ez nagyjából annyi, mint egy teherautó üresen.

(...)

 

Új szereplők a Bárdi fivérek

Idén már 3 milliárd forinttal is be lehetett kerülni a Top 150- be. Fülöp Judit becsült vagyona új szereplőként pont ennyi. A környezetvédelemmel foglalkozó kétgyermekes édesanya egyébként túlzónak tartja a becslést, véleménye szerint vagyona mindössze 2,2-2,3 milliárd forint. Az autóalkatrész kereskedelemmel foglalkozó Bárdi fivérek, István és Viktor új szereplőként rögtön a lista 56 57. helyére került. Becsült vagyonuk 10 milliárd forint. Garancsi István, a Videoton futballklub tulajdonosa 10,3 milliárd forintjával került fel a lista 52. helyére.

A mi rekorderünk

A leggazdagabb magyar fizetése nem publikus, ám az kiszámolható, hogy havonta hány forinttal nőtt a vagyona, amely nem kizárólag készpénzből, hanem részvényekből, illetve egyéb befektetésekből áll.

Az első helyezett, a tavaly már jelentős veszteséget elkönyvelő Csányi Sándor, az OTP vezére 2010-ben még 35 milliárd forinttal növelte akkor összesen 155 milliárdra becsült vagyonát. Az adatokból kiszámolhatjuk, havonta átlagosan mennyivel gyarapodott vállalkozásain keresztül a bankvezér. Lapunk 160 órás munkahónapot nézve a következőkre jutott: Csányi egy hónapban 2 milliárd 916 millió 666 ezer forinttal lett gazdagabb, 18 millió 229 ezerrel munkaóránként. Az percenként 303 819 forint, azaz minden másodperc 5063 forintot fialt. Azaz ha eljátszunk a Bill Gates-féle példával, Csányinak az első bankó, amiért érdemes volt megállnia, a tízezerforintos volt akkoriban.

Az idei legjobb...

Gattyán György harmincmilliárdot keresett. Azaz: egy munkaóra alatt 15 millió 625 ezret. Percenként 260 ezer, másodpercenként 4340 forintot. Vagyis a kétezerforintosért még nem, az ötezresért már megéri lehajolnia.  

 

Bill Gates és a százdolláros

Amerikai egyetemisták számolták ki, hogy a Microsoft alapítójának, Bill Gatesnek nem éri meg az utcán talált százdollárosért (22 400 forint) lehajolni, mert az alatt az egy másodperc alatt, amíg a pénzt felveszi, üzletei révén amúgy is 158 dollárt (35 392 forint) keres az év minden egyes másodpercében. Tehát akkor is, amikor éppen alszik. (Természetesen ez csak elméleti okfejtés, hiszen ha lehajolna, abban a másodpercben már 258 dollárral lenne gazdagabb. Gates a legutóbbi kimutatások szerint évi 5 milliárd dollárt keresett. Ez 75 ezer amerikai munkás éves átlagbérének összege.)

Ez ismerős valahonnan, mintha már hallottuk volna. De most másról van szó, nem a nemzetről...

Népszabadság nyomán,

fotó: Knaap Zoltán

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 190
Heti: 1 373
Havi: 3 834
Össz.: 1 666 973

Látogatottság növelés
Oldal: Milliárdos toplista
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »