LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT

BOTRÁNYOS VALÓSÁGOK! A DÖBBENET, A KIJÓZANODÁS ÉS A REMÉNY LAPJA. A JÖVŐ TÖRTÉNELME. A LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT. Negyedévi ténymagazin.

LELEPLEZŐ ELŐFIZETÉSE HIRDETÉSI TARIFÁK KÖNYVÁRUHÁZ IMPRESSZUM ELÉRHETŐSÉG 
TEL: + 36 70 300 30 54 Email: leleplezo2010@gmail.com

 

 

Tőke Péter - Bogár László: Ki lehetne az MNB új elnöke?

 

(Részletek)

 

Magazinunk megjelenésekor még nyilván kevesen gondolnak arra, hogy igen jelentős változást hozhat az ország pénzügyeiben az, hogy ki lesz Simor András mandátumának lejárta után az MNB elnöke. Novemberben még csak találgatás sem volt erről. Elgondolkoztam akkor azokról a személyekről, akik szóba jöhetnének. Nem készítettem listát, mert a listák mindig túl manipulatívak, de kiválasztottam néhány ismert szakembert, akiket rövid elemzésre méltónak találtam. Megkérdeztem ezekről Drábik János barátomat is, aki többeket illetően egyetértett velem, sőt bizonyos személyeket védelmébe is vett, alkalmasságukat több ponttal is növelte. (…)

 

 toke_2._cikkhez_matolcsy_screen_shot_2012-11-16_at_8.35.39_pm.jpg

 

Vajon kit húznak ki a kaplapból?

 

Írásomat azzal kezdtem, hogy Bogár Lászlótól eltérően konkrét személyekben is gondolkodtam. Azt itt és most le kell szögeznem, hogy a kiválasztásnál senki sem befolyásolt, és nem vettem kölcsön sem Orbán Viktor, sem az ellenzéki vezetők köréből semmilyen személyügyi sakkozgatást, vagy egyes médiaműhelyek bűvészkalapból elővarázsolt provokatív, lejárató nyulait. Az alábbi nevek csupán az én saját gondolataim szüleményei, így csak engem lehet jóindulatú, naiv butuskának bélyegezni. Engedjék meg tehát, hogy sorra vegyem azokat, akikre én gondoltam!

 

Járai Zsigmond. Az MNB felügyelő bizottságának elnöke korábban irányította már a nemzeti bankot, az utóbbi hónapokban nem volt semmilyen szélsőséges megnyilvánulása, bölcsen igyekszik szalonképes maradni. Szakmailag hibátlan, így ha a nemzetközi pénzügyi háttérhatalomnak választania kell – ő ugyan nem lábhoz tett nyelvvel várakozó lakáj, de – vele talán még lenyelnék a békát.

 

Varga István. A pénzügyi alternatívák, helyi pénzek első számú harcosa. Jelenleg az MNB felügyelő bizottságának tagja. Jobboldali, nemzetbarát. Kormányzati gyakorlata nincs, de széles látókörű, tapasztalt és az üzleti életben is sikeres. Régóta tanulmányozza az alteernatív helyi pénzek kibocsátásának lehetőségeit. Ha a neve konkrétan felmerülne, akkor nagyon sok támadás érné. Vona Gábor emberének tartanák. A nemzetközi pénzvilág hatalmasai elutasítanák a személyét, mert szerintük nem lenne a fontos MNB poszton alkalmazkodó, kinti utasításokat váró, ,,értettem, végrehajtom”-lakáj.

 

Boros Imre. Volt már miniszter az első Orbán-kormányban, az utóbbi időben a jobboldali média pénzügyi igazmondója. Egykoron MNB-s volt, majd a Magyar Hitelbank csúcsvezetői közé került. Komoly tapasztalatokkal rendelkezik nemzetközi pénzügyekben. Okos, jól képzett, tapasztalt, dörzsölt, minden pénzügyi sumákságot átlátó, de sok itthon és külföldön is az ellendrukkere a Fidesz-szimpátiája és korábbi átmeneti kisgazdás korszaka miatt. Esetleges jelölése arra lenne jó, hogy minden rá zuduljon és elterelje más jelöltről a kinyírandó, lejáratandó célpont-szerepet.

 

László Csaba. Orbán-barát, realista, kiváló egyetemi tanár. Szalonképes, de inkább elméleti ember. Van annyira okos és bölcs, hogy egy ilyen szerepet nem vállalna. Jobb ő tanácsadónak, háttérembernek. Ha mégis a jelöltek közé kerülne, nemzetközi támadásokra számíthatna, mert nem maradéktalan híve az ortodox világnak. Vagyis az igazmondása és a tisztánlátása nem lenne jó ajánlólevél.

 

Róna Péter. Magyarnak hiszi magát, eleinte majdnem sikerült is elhitetnie, hogy nemcsak papíron az, de csak kiderült, hogy igazi amerikai maradt. Pontosabban a globális pénzügyi háttérhatalom hive. Hazatérésekor elismeréssel tekintettünk rá, mert majdnem kimondott dolgokat, de aztán átállt, s az ortodox pénzügyi politikai itteni első számú embere lett. Vitatkoznék azokkal, akik azt állítják, hogy az LMP-t ő gründolta amerikai megbízásra, sőt állítólag még székházat is vett nekik, de az tény, hogy az LMP felkarolta és az MNB felügyelő bizottságába jelölte, az ÁTV pedig ügyeletes megmondó sztárt csinált belôle. Unortodox a javából, feltehetően a mögötte állóknak köszönheti a megtisztelő oxfordi tanítási lehetőséget is. Sokak szerint mára hiteltelenné vált a sok kimondott tudálékos csacskasággal, de ezekkel nem értek egyet. Róna tudása, amerikai banki tapasztalata nem piskóta. Még ha a másik oldalon áll is. Kár, hogy nem Goldman Sach-os bankár volt, mert akkor akár a pénzügyi háttérhatalom hallelujával dicsért elnökjelöltje is lehetne. Őszintén sajnáljuk, hogy egy ilyen tehetséges, nagy tapasztalatú, rokonszenves szakembert a nemzeti kétharmados parlament jóvoltából el kellett veszítenünk, most meg ,,elmegy”.

 

Csányi Sándor. Az OTP első embere, végigjárta a banki szamárlétrát. Többszörösen bizonyított mint bankár és nagyvállalkozó is. A foci révén Orbán barátja. Ha multi kell, hát ő multi, igaz, csak magyar. Elképzelem MNB-elnökként, amikor az EKB utasítani akarná, ,,Ugyan, fiúk” – mondaná és bedobná a bajsza alatti jellegzetes csányimosolyt. Szalonképes, igazán tudná képviselni a magyar nemzeti érdeket annak ellenére, hogy fél lábbal a másik oldalon is áll: a Rothschildok barátja, egy jelentős befektetésben még üzlettársa is. Képzelhetik, hogy a pénzügyi háttérhatalom guruit milyen súlyos infarktus kerülgetné, ha vele kellene tárgyalni. A szinkrontolmácsok még a mikrofonjukat is lenyelnék a döbbenettől, amikor leokostónizna egyeseket. Mellesleg a hazai ellenzék is vért izzadna, hogy miféle rágalmakat találjon ki, hogy lejárassa.

 

Varga Mihály. A Fidesz és Orbán Viktor kérlelhetetlen híve. IMF-fel tárgyaló tárca nélküli miniszter. Nem hordja fenn az orrát, barátságos, közvetlen. Szakmailag képzett, de a pénzügyi világ mocskában kellőképpen nem járatos, de ez nem is baj. Az IMF és az EU is megismerhette, bizonyára magába szippantott egy kevéskét az ortodox értettem-világból, Simor Andrással együtt utazgatva pedig a regnáló MNB-elnök rigolyáiból, és üldözési mániájából. A nemzet és polgárai érdekeinek védője. Az IMF-tárgyalások lezárulása után kell neki egy méltó, nyugis hely. No, persze az MNB elnökének lenni nem az. Nem alázatos szolgalélek, sok sunyi háttérutasítást és parancsot kiszivárogtatna, ezért a pénzügyi háttérhatalom nem látná szívesen.

 

Bokros Lajos. Hahotázna, ha felmerülne a neve. Az MDF utolsó mohikánja, nem képvisel senkit, Brüsszelben mégis jól elvan. Szeretjük, ha jókedvűen nevet. Shmitt és Gyurcsány diplomaügye? Igencsak megmosolyoghatta ezeket. Miért nem Panamában szereztétek, mint én? – mondhatná széles mosolyal. Sajnos, hátrányára megkomolyodott. Ő nyilván kiszolgálná a pénzügyi háttérhatalmat, sőt önszorgalomból talán még a portásukat is. Bizonyára egy EU-s instruktort is maga mellé venne, aki ténylegesen irányítana. Újra reneszánszukat élhetné a Bokros-csomag korszak, s hamarosan számíthatnánk egy újabb bajszos-féle pakkra. Például egy nemzeti fogyókúra az elhízott népesség lesoványítására: minden magyar kölcsönadhatná az államnak a páratlan havi bérét, és az ükunokák majd visszakaphatnák, no persze kamat nélkül.

 

Bajnai Gordon. Bizonyos amerikai körök (nem az igazi USA) korlátlan híve és küldötte. Volt már miniszterelnök, miniszter, sikeres üzletember. Méltatlan dolog Lúd-Millának hívni. A pénz viszont nem liba vagy gabona, amivel állandóan froclizzák. A pénz színtelen, szagtalan, és ha jól zsonglőrködnek vele, megfoghatatlan. MNB-elnökként nyilván köpönyeget váltana, és az új gazdát szolgálná. Legalábbis látszólag, mert háttérhatalmi gyökereit is megtartaná. A kinevezése, ami szinte képtelenség, csak arra lenne jó, hogy a miniszterelnök-jelöltként kivonják a forgalomból. No, persze neki nem lenne elég egy havi kétmilliós baksis, még a korai simori 8 millió is csak nyaldosná az őt megilletőnek hitt minimumot. Ezért és a politikai karrier álmai miatt sem valószínű, hogy elvállalná. Pedig nagy lenne a kísértés, a magyar hont a kilencvenes évek szellemében gatyába rázni nemes, unortodox feladat. Csakhogy ezt megteheti miniszterelnökként is, ha megválasztanák. Mert hiszi, hogy van esélye, hiszen az Új Nagyföldön a bizalmukat belé helyezték. Pénz-pénz-pénz! – legyen ez a jelszó, s mindegy, milyen poszton, csak minél többet lehessen szerezni belőle. Ez pedig egybevág a globális pénzügyi irányítókéval. A különbség legfeljebb csak annyi: nem kapni, adni, hanem elvenni.

 

Matolcsy György 1. Rutinos gazdasági miniszter, az EU kettős mércéjének újabb és még újabb követeléseire is képes körmönfont, s nemcsak a polgárokat megrövidítő pénzelvonásra. Ha a csomagok gyártását nézzük, zseniális csomag-kibocsátó. A pénzügyi szabadságharcunkban Orbán Viktor híve, sőt első számú harcostársa. Amit képvisel, az egy valós alternatíva a gazdaságpolitikában. Szapulják, támadják, mert nem az ortodox megoldások híve. Neki be fognak tartani, az biztos. Olyan támadások érnék, hogy nagyon nehéz lenne megvédeni. Ismételten foglalkoznunk kell vele, mert célponttá vált.

 

Itt a piros, hol a piros, bébi-popón a kis piros

 

Matolcsy György 2. Újra jelölnünk kell különösen a baloldal által derűvel kifigurázott kis piros folt miatt. Pedig Gyuri csak buzgólkodott, ázsiai származásunkra, japán rokonságunkra keresett példát. Szanyi-Szanyi, ezért nem kellett volna mindjárt a bolondokkal összefüggésbe hozni, tőled elegánsabb riposztot vártam volna! De térjünk vissza Matolcsyhoz! Az Orbán Viktorhoz való hűsége példátlan. Zseniális csomaggyártó, főnöke csak csettint az ujjaival, kis idő, nagy kreativitás, és már hozza is a javaslatait. Csoda, hogy Bokrost nem ütögeti a guta az irigységtől. Szóval a gazdasági miniszterünk edzett, tapasztalt és kitartó szabadságharcos. A neoliberálisok és az ortodox közgazdászok első számú közellensége. Költségvetés-bűvész, tud elvenni, adni kevésbé, de ez megbocsátható, hiszen az állam adósságát csökkentette. (Itt egy vállonveregetés.) Tud számolni, józan parasztésszel és komputerrel is. MNB-elnökként is megállná a helyét, ő nem okostónizna, hanem csikorgatott fogakkal és pitbull-morgással kergetné el az IMF és az EU, valamint központi bankja parancsolgatóit. Ráadásul legalább tízszer annyi borsot törne a piros hóesés esetén hatalomra kerülő Bajnai-Medgyessy-mix EU-lakáj-kormány orra alá, mint Simor András, akinek még csak piros foltocskája sincs.

 

Itt abba is hagynám, pedig még sokan vannak, Szapáritól Osváthig és Bod Péter Ákostól a nemtudomkicsodákig. Tudom, nagyon nehéz lesz a jelölt kiválasztása, hiszen a nyugatiak elvárnák: legyen szabadkőműves, bilderberges, vagy legalább nemzetközi óriásbankos, de mindenképpen az ő elitcsapatukhoz tartozó! Mi elvárnánk: legyen magyar, a nemzet érdekeit első helyre helyező, néha nemet mondani tudó, unortodoxos, válság- és adósság-menedzselő, és nem a nagy fizetésért lihegő. Két nézőpont, két teljesen más világ. Nem lesz könnyű dolga Orbán Viktornak és csapatának az ideális személyt megtalálni, s főleg külföldi urainkkal elfogadtatni, az Országgyűlésnek pedig nemcsak szavaznia kellene, hanem kiállnia is, és keményen harcolnia egy igazi nemzeti jelöltért.

 

Az önjelöltektől ezúton kérek elnézést, hogy említést sem tettem róluk, pedig tudok arról, hogy ilyenek is akadnak. Az önök érdekében tettem, uraim. Higgyék el, jobb az utolsó percig az ismeretlenség homályában lapulni, mint ideje előtt a torta, a tojás, vagy a rohadt-paradicsomos dobálás célpontjává válni!

 

Hogy ki lesz a fontos poszt jelöltje, azt a jelenlegi információk szerint jövő februárban tudhatjuk majd meg.

 

logonevjdont.jpg

 Leleplező

Magyarország jelen történelmét, politikai, társadalmi, gazdasági írásait összefoglaló és leleplező negyedévi ténymagazin.

   lajkolj_a_facebookon.jpg

A KÖVETKEZŐ SZÁMUNK DECEMBER ELEJÉN JELENIK MEG!

A LELEPLEZŐ KÖNYVÚJSÁG ELŐFIZETÉSI DÍJA 1.000 FT KEDVEZMÉNNYEL

1 ÉVRE CSAK 5.000 FT INTERNETES RENDELÉS ESETÉN!

RENDELJE MEG AZ ALÁBBI ELÉRHETŐSÉGEN, A LEGÚJABB SZÁMTÓL AZ ELSŐ PÉLDÁNYOKIG:

sza-leleplezo.jpg

SZLIMÁK HAJNALKA TEL:

+36 70 300 30 54

Email: hajnalka.szlimak@gmail.com

Ára: 1490 Ft + POSTAKÖLTSÉG

2009 számok és a régebbiek AKCIÓS ÁRON, 990 Ft-ért + POSTAKÖLTSÉG, csak internetes rendelés esetén.

 

LINKAJÁNLÓ - LINKCSERE:

 ÖkonetAgro

okonet_aro.jpg

1 Liter: 2.980 FT

ÚJ MAGYAR TALÁLMÁNY A NÖVÉNYTERMESZTÉSBEN! DUPLA TERMÉS, CSODÁS NÖVÉNYEK

Az Ökonet Agro egy speciális MIKRO BIOLÓGIAI termésnövelő készítmény, javítja a talaj minőségét, növeli a talajélet aktivitását és támogatja a humusz képződést. Tápanyagok megőrzése, szerves anyagok lebontása, átalakítása bioaktív anyagokká. Vízzel hígítva használható. 10 L: 23. 900FT BŐVEBBEN..

viztisztito.jpg

WF-100, konyhai Víztisztító fordított ózmózos elv, ásványi anyag visszapótló patronnal. 4-6 ft/ liter áron tiszta ARZÉN MENTES ivóvíz.

Milyen szennyezőanyagokat távolít el a Fordított Ozmózis víztisztító?

Az RO eljárással a következő anyagokat tudjuk a vízből kiváló eredménnyel eltávolítani:

Nazirium,  Arzén, Kadmiu, Kálium,  Szulfátok,  Keménység(Ca),  Nitrátok, Kloridok,  Fekália bacilusok,  Vírusok,  Protozoa ciszták,  Organikus anyagok, Trihalometánok, Trihaloetilé, Klór,  Mérgek, gyógyszer maradványok,  Anyag szedimentáció,  Szín és íz,  Azbeszt.

Vegyi anyagok, áram használata nélkül. BŐVEBBEN...

nuovacsomag.jpg

13.300 Ft

 50%  VÍZMEGTAKARÍTÁS 4 MOZIJEGY ÁRÁÉRT!!! 

Energiatakarékos csapvégek! Évi 4x-es megtérülés, akár egy életen át! 150 kg-al kevesebb CO2 kibocsátás, mínusz 50% -os víz-és csatornadíj!  

turbobooster.jpg13.750 Ft

Gázfogyasztást csökkentő, MAGYAR találmány

Az erős mágneses térben a szén- hidrogén (pl. a fűtésre használt földgáz) összeragadt molakulái eloszlanak. A mágneskezelt gáz pedig jobban keveredik a levegővel. Hatására több hő szabadul fel, amit műszeresen lehet ellenőrizni.

weboldalpenz.jpg.png

LEGYEN ÖNNEK IS INGYENESEN FENNTARTHATÓ HONLAPJA!INGYEN aldomain, és 1,5 GB-os TÁRHELY NULLA Ft éves költség! 5 oldalas továbbfejleszthető, professzionális honlap (a vevőtől kapott szöveg és képek feltöltésével) TOVÁBBI INFÓK... 

  Keresned sem kell!

Internet.wyw.hu

 

Hun-Web Linkek

  www.hasznosoldalak.hu

Weboptim Keresőmarketing

 http://www.magyarokszovetsege.hu/

 http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php

Független Újságírók Szövetsége: http://fusz.hu

MÉDIAPARTNER: Megalapozott Döntés

Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonok

 

 

telefon.png

VISSZAHÍVJUK A MI KÖLTSÉGÜNKRE! 
KÜLDJE EL SMS-BEN VAGY EMAILBEN RÖVID KÉRDÉSÉT,
MEGRENDELÉSÉVEL KAPCSOLATBAN ÉS A TELEFONSZÁMÁT! 

TEL: + 36 70 300 3054 Email: showexpo@freemail.hu

 HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPEST ÉS KISKŐRÖS 10KM-ES VONZÁS KÖRZETÉBEN EGYSÉGESEN  CSAK 990Ft!

MEGRENDELÉSÉT TELEFONON IS LEADHATJA:

Tel: +36 70 300 3054 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 73
Tegnapi: 72
Heti: 238
Havi: 3 732
Össz.: 1 683 377

Látogatottság növelés
Oldal: KI LEHETNE AZ MNB ÚJ ELNÖKE? Tőke Péter / Bogár László
LELEPLEZŐ - ORSZÁGKRÓNIKA - LEGNAGYOBB MAGYAR ALTERNATÍV FOLYÓIRAT - © 2008 - 2024 - leleplezo.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »